Foto: 2010
Greckou kuchynou inspirovana variacia na fasirky s petrzlenom a zemiakovy salat s paradajkami s jarnou cibulkou a salatom v sladkokyslom naleve.
porcie
príprava
Postup
-
1
Fasirky: Bravcove mlete maso ,cesnak , na drobno nakrajanu cibulu a vajicko miesame v miske na zmes, pridame na drobno nakrajnu petrzlenovu vnat podla chuti ja mam rad viac. Osolime a okorenime , ked treba pridame struhanku aby mali lepsiu konzistenciu. Vytvarujeme mensie fasirky 3-4 cm , ktore obalime lahko v muke. Vysmazame na oleji .
- 2
Salat: Zemiaky uvarime v supke , vychladnute osupeme a nakrajame nie velmi na drobno. Pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku aj s vnatou, na drobno nakrajane mensie paradajky a na kusky nakrajane salatove listy ( podla chuti ). Nalev je varianta slovenskeho sladkokysleho nalevu.( moja babka prevarila cibulu na sporaku tu sa pridava jarna jemnejsia cibulka ale nalev sa pripavy teply aby salat aj cibulka aspon "zavedli od tepleho nalevu" do maleho hrnca dame 1 polievkovu lyzica cukru namiesto octu citron 2 lyzice ( da sa aj ocot ale radsej jemnesi vinny), cca1.5 dc vody trosku soli a mleteho korenia na chut pridame 2 lyzice panenskeho oleja rychlo premiesame a prevarime. Horuci nalev nalejeme na salat a poriadne premiesame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
recept mam to od susedky starej pani z greckych ostrovov.
Ja mam rad ten klasicky slovensky zemiakovy a tento je taka trochu ina letna varianta.