Foto: vavan
tento recept na kvietky je pripravený podľa receptu na krapne z kuchárky T.Vansovej. Môžte si ich pripraviť s akéhokoľvek vášho obľúbeného cesta na fánky.V fotopostupe Zobraziť celý popistento recept na kvietky je pripravený podľa receptu na krapne z kuchárky T.Vansovej. Môžte si ich pripraviť s akéhokoľvek vášho obľúbeného cesta na fánky.V fotopostupe vám pridávam aj iný postup skladania fánok.
Postup
-
1
V hrnčeku rozmieša sa habarkou 7 lyžíc smotany s 5 žĺtkami, 2 lyžicami rumu a troškou soli. Na dosku dá sa toľko múky, aby žĺtkami a smotanou zarobené cesto bolo dosť tuhé a dalo sa vyvaľkať.
-
2
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4mm a kvietkovými formičkami troch veľkostí vykrajujeme kvety.Okraje kvetov narežeme, každý v strede stlačíme, potrieme bielkom a poukladáme ich na seba od najväčšieho po najmenšie.Dobre ich k sebe pritlačíme. (Keď máte vypichovače na gerbery nemusíte kraje narezať dá sa to vykrajovať aj s nimi)
-
3
V dobre rozpálenom tuku vypražíme.Najpr vyprážame zo spodnej strany čiže opakom. Potom otočíme.Dávame pozor aby nezhoreli trvá to veľmi krátko. Na kuchynských utierkach ich necháme odkvapkať a posypeme sítkom zmesou práškového a vanilkového cukru.Do stredu každého kvietku dáme džem podľa chuti.
-
4
a tu vám pridávam postup skladania fánok.Cesto si narežeme s radielkom na obďlžniky 10x4.V strede narežeme otvor. Vrchný koniec obdlžnika preložíme a pretiahneme cez stredný otvor von.Tak nám vznikne taká polmašlička.Ak chcete celú tak spodný koniec preložíme zospodu a pretiahneme von čiže opačne ako vrchný.To isté sa dá robiť aj s kosoštvorcov.
-
5
A tu sú po vypražení.
vďaka za dobrú inšpiráciu...