Famózny holandský rezeň
Holandský rezeň trošku inak (tzv. vytuningovaný), ale o to lepší!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
10 g |
|
10 g |
|
150 g (alebo iný tavený syr) |
|
Na obaľovanie: | |
2 ks |
|
200 g |
|
štipka |
|
Na smaženie: | |
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Bravčové pliecko si narežeme na kocky a pomelieme na mäsovom mlynčeku na prostrednej šajbe.
- 2
K mäsu pridáme všetky koreniny - mletú údenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, estragón. Pridáme aj vajce.
- 3
Do zmesi vytlačíme syr Bambino (ak nemáme, dáme nejaký iný - Apetito, Lunex, Karička a podobne). Dobre premiešame!
- 4
Zo zmesi vytvarujeme guľky.
- 5
Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme štipku vegety, premiešame.
- 6
Vytvarované guľky obaľujeme najskôr vo vegetových vajciach a potom v strúhanke. Pri obaľovaní v strúhanke guľky trochu rukou roztlačíme, aby sme z nich urobili rezne.
- 7
Vypražíme na panvici v rozhorúčenom oleji.
- 8
Podávame s ľubovoľnou prílohou, mne sa osvedčili zemiaky a tatárska omáčka, alternatívne môžeme použiť kečup alebo horčicu.
Tiež rezeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
EVANAAA, V ÚVODE PÍŠEM, ŽE JE TO TROŠKU INAK, TAKŽE TO NIE JE ÚPLNÁ KLASIKA, PRETO BAMBINO NAMIESTO TVRDÉHO SYRA AJ ESTRAGÓN MNE TO TAKTO CHUTÍ OVEĽA VIAC, MUSÍŠ OKREM ZOZNAMU SUROVÍN A POSTUPU ČÍTAŤ AJ ÚVODY.