Holandský rezeň
Holandský rezeň

Famózny holandský rezeň

chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik, 7. mája 2017

Holandský rezeň trošku inak (tzv. vytuningovaný), ale o to lepší!

4
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
10 g
10 g
150 g (alebo iný tavený syr)
Na obaľovanie:
2 ks
200 g
štipka
Na smaženie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko si narežeme na kocky a pomelieme na mäsovom mlynčeku na prostrednej šajbe.

  2. 2

    K mäsu pridáme všetky koreniny - mletú údenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, estragón. Pridáme aj vajce.

  3. 3

    Do zmesi vytlačíme syr Bambino (ak nemáme, dáme nejaký iný - Apetito, Lunex, Karička a podobne). Dobre premiešame!

  4. 4

    Zo zmesi vytvarujeme guľky.

  5. 5

    Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme štipku vegety, premiešame.

  6. 6

    Vytvarované guľky obaľujeme najskôr vo vegetových vajciach a potom v strúhanke. Pri obaľovaní v strúhanke guľky trochu rukou roztlačíme, aby sme z nich urobili rezne.

  7. 7

    Vypražíme na panvici v rozhorúčenom oleji.

  8. 8

    Podávame s ľubovoľnou prílohou, mne sa osvedčili zemiaky a tatárska omáčka, alternatívne môžeme použiť kečup alebo horčicu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Holandské som ešte nerobila, ale mám v pláne už dávnejšie, teraz si mi ich pripomenul, len neviem, či tam ten estragon patrí, mne tá bylinka nevonia, myslím, chuťovo (raz som kúpila horčicu s estr. a putovala do koša). A tiež by som nedala tavený syr (ani ich nekupujem), viac by mi pasoval tvrdý syr strúhaný, myslím, že ten tam patrí, do holandských rezňov, ale neupieram, že aj tie tvoje vám chutia.
root
VŠETKÝM ĎAKUJEM ZA KOMENTÁRE.

EVANAAA, V ÚVODE PÍŠEM, ŽE JE TO TROŠKU INAK, TAKŽE TO NIE JE ÚPLNÁ KLASIKA, PRETO BAMBINO NAMIESTO TVRDÉHO SYRA AJ ESTRAGÓN MNE TO TAKTO CHUTÍ OVEĽA VIAC, MUSÍŠ OKREM ZOZNAMU SUROVÍN A POSTUPU ČÍTAŤ AJ ÚVODY.
1x leaela



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia