Exotická grilovačka

2010 - bez fotky2010, 28. februára 2010
Exotická grilovačka
Foto: 2010

Co tak dakedy spravit luxusnejsiu grilovacku z exotickych surovin ako su tigrie krevety.

4
porcie
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

18 1 kg
1 konzerva
2 lyzice 2 limetky
2 cm
2
zvazok
1
15 cm
20
1/2 zvazku
2 lyzice
1 lyzicka
2 lyzice
2
2 lyzice




Postup

  1. 1

    Pouzivane tzv. "jumbo" XL velke krevety napriklad Tigrie surove ( zelene nie varene) v tomto pripade 18 kreviet bolo 1 kilo. Narezeme ich vzadu vyberieme crievko a ocistime ( buterfly -motyl lebo pri grilovani sa pekne otvoria). Nechame hlavu a chvost. Pripravime si cukrovu trstinu , a nastiepame ju na spizy, ( nehori na bbq. plus dodava sladkost .2 Krevety napichneme na spiz.

  2. 2

    Pripravime si marinadu: 1/2 konzervy kokosoveho mlieka dame 2 lyzice limetkovej stavy na drobno nakrajany zazvor a chilli papricku na drobno nakrajanu a citronovu travu na drobno nakrajanu, koriandrovu vnat a 2 lyzice sezamoveho oleja, (najlepsie je zmes rychlo do mixeru) polejeme s touto marinadou naspizovane krevety a dame na 2 hodiny do ladnicky marinovat.

  3. 3

    Krevety vyberieme z marinady, prelozime na inu misku.( robime ich posledne su rychlo hotove). Omacka z marinady zlejeme na panvicu dame ju prevriet pridame do nej zvysne kokosove mlieko tumericovu pastu sezamovy olej pokorenime posolime podla chuti povarime 5 minut a pred koncom pridame na drobno posekanu koriandrovu vnat. ( dakdo zahustuje alebo staci povarit odokryte a zredukovat)

  4. 4

    salat : na stvrtky nakrajame cherry paradajky pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a thajsku bazalku otrhame listky. nalev na velmi jemno nakrajany cerstvy zazvor 1 cm.stavu z 1 limetky na velmi jemno nakrajanu cervenu chilli papricku, naskrabeme za 1 lyzicu palmoveho cukru a trosku morskej soli a korenia podla chuti troska vody , zmiesame a zalejeme na poslednu chvilu salat a poriadne premiesame.

  5. 5

    Krevety dame na rozohriaty grill su velmi rychlo hotove 2-3 minuty na kazdej strane ( alebo ked zacnu cerveniet) ked ostanu dlhsie stanu sa zuvackove. Servirujeme so salatom a v nasom pripade s thajskou jasminovouu ryzou a omackou z marinady.

Diskusia k receptu

bozulka
Tento tvoj recept mi ušiel.Vyzerá dobre,ale špízy by museli byť z dreva /špajdle/namočené a tie potom vydržia.S marinádou problém nebude,tá bude chutiť nielen na krevety.Problém býva aj zohnať tigrie krevety,ale budem sa snažiť.Zatial ukladám do KK.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia