Domáci chlieb

heureka - bez fotkyheureka, 30. januára 2012
Domáci chlieb
Foto: heureka
4
porcie
50-60 minút
na 200-180 °C

Suroviny

750 g
20 g
1,5 KL
5-6 dcl




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny dáme do misy a zamiesame s vodou len aby sa spojili. Dostaneme takú lepkavú masu. Misu zakryjeme fóliou a necháme kysnút 12-18 hodin.

  2. 2

    Na druhy den cesto vyklopíme na dosku, co sme poriadne posypali múkou, párkrát cesto prelozíme, aby sa cesto nelepilo potom sformujeme chleba a vlozíme do misy. Necháme kysnút 40 minút.

  3. 3

    Rúru zapneme na 200 stupnov. Potrieme vodou a navrchu narezeme 3x ziletkou a vlozíme do rúry. Na 200 stupnov pecieme 30 minút,potom znízime teplotu na 180 stupnov a pecieme este priblizne 20 minút.

  4. 4

    Vybereme chlebík a potrieme este raz so studenou vodou a necháme vychladnút.

    Domáci chlieb - obrázok 4

Diskusia k receptu

babkamt
Dnes sa roztrhlo vrece s chlebíkmi. To ma teší , že nie som sama , čo rada pečie doma chlieb. Ten tvoj je na vzhľad pekný. Škoda , že si nepridala aj fotku rozkrojeného. Ukladám do kk.
marcy
zimné mrazivé obdobie je ideálne na pečenie chlebíka :) máš ho ako namaľovaný,najnovšie robievam aj ja okrúhly
heureka
Opravila som ,ze kolko vody treba ale postupne pridávajte vodu,radsej podla potreby.
cistinka
....a pekári nezarobia :-) keď si budeme takéto chlebíky piecť doma! Vyzerá krásne...
tonicka53
Taký krásny chlebík sa mi ešte nepodarilo upiecť :-)))
vyskúšam podľa tvojho receptu.
kuchticka
Veru pekny chlebil. Ja idem piect zajtra nas celozrnny s raznou mukou a vzdy sa tesim na tu vonu ked rozvoniava v dome cely den. Cesto na tento moj chlebik dobre vypracuje manzel jeho silnymi rukami a robievame dve sisky. S pekarnicky je maly a tak on chce nas stary recept.
zinnajdha
väčšinou "pcháme " do chlebového cesta kadečo- všeličo, a tu naraz taký jednoduchý prostý recept, ani ho netreba dlho miesiť ... určite vyskúšam.
milamila
krásny chlebík, len sa chcem opýtať, chlebík sa pečie prikrytý alebo odokrytý, pretože mám recept v ktorom je napísané že musí sa piecť zásadne prikrytý. Ďakujem
alaba
Vyzera jednoduchi, mozno vyskusam. Este otazka : chlebik sa ma natriet vodou pred pecenim alebo po peceni ? Lebo pise sa to rozne ....
hanka111
....mne nie je jasna ta cast receptu "Potom sformujeme,dáme do misy." To je nejaka specialna misa v ktorej sa ten chlebik pecie? Alebo sa to dava este vykysnut?
jarunka
Toto je ten chlebik bez miesenia. Ja so dlho nevedela nabrat odvahu a vyskusat ale uz inac ani nepeciem. Dnes som ho piekla v rimskom hrnci. Krasne sa ti vydaril.
marcy
@alaba na plechu potieram aj pred pečením,aj po upečení....ak robím v mise z jenského skla zásadne nepotieram,lebo studená voda by mohla zničiť sklo
sora2
tak tento recept si ušila na moju mieru, bhlavne ta doba kysnutia. Chlieb sice pečiem často, ale necham ho kysnuť /ako asi všetci/ iba 1 hod. a nechápem prečo. Spomínam si, že moja mamka vždy zarobila cesto na chlieb už večer a ráno ho piekla. Často som to chcela vyskúšať ale nenašla som odvahu. Teraz ju už mám. Veľká vďaka za recept.
ericka88
krasny chlieb..prave som dopiekla...som zvedava ako bude chutit,ale vyzera uzastne :)