Domáci chlieb trošku zdravo fotorecept

lusinkab - fotkalusinkab, 29. novembra 2013
Domáci chlieb trošku zdravo (fotorecept)
Foto: lusinkab

Už nejaký čas som chodila okolo špaldovej múky a ani som netušila,že je to ona. Včera som ju konečne kúpila a hneď som musela Zobraziť celý popisUž nejaký čas som chodila okolo špaldovej múky a ani som netušila,že je to ona. Včera som ju konečne kúpila a hneď som musela ísť experimentovať. No a tu je výsledok.

50 minút
na 190 °C

Suroviny

150 g
150 g
100 g
100 g
4 PL
2 PL
5 PL
13 g
100 ml
300 ml
7 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do 100 ml teplého mlieka nasypeme sušené droždie a necháme aspoň 7 minút postáť kým sa nám neurobia bublinky. Medzi tým si do misky dáme všetky štyri druhy múk,chia semienka,ovsené vločky a soľ. Všetko poriadne premiešame vareškou.

    Domáci chlieb trošku zdravo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do stredu urobíme dierku a pridáme olivový olej,med, kvások a za stáleho miešania vareškou pridávame vodu kým sa nám cesto nespojí. Voda záleží od druhu použitej múky preto môže byť aj menej aj viac.....

    Domáci chlieb trošku zdravo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...... keď sa nám všetko pekne spojí tak dáme na pomúčenú dosku a hnetieme ešte cca 10 minút alebo kým cesto nie je hladké a nelepivé......

    Domáci chlieb trošku zdravo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    .... vyhnetené cesto ponaťahujeme do väčšieho obdľžnika a stredok posypeme so slnečnicovými jadierkami .....

    Domáci chlieb trošku zdravo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..... cesto uzatvoríme, zľahka popritláčame aby sa slnečnicové semienka dostali do cesta a zrolujeme do rolky. Z takto pripraveného cesta si vytvoríme bochník podľa vlastnej fantázie......

    Domáci chlieb trošku zdravo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    .... vytvarovaný bochník dáme na plech vystlaný s papierom na pečenie,urobíme zárezy a posypeme špaldovou múkou. Zakryjeme a necháme odpočívať 2 hodiny na teplom mieste.....

    Domáci chlieb trošku zdravo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... Po dvoch hodinách dáme chlebík do predohriatej rúry a pečieme cca 50 minút na 190 °C. Dáme vychladnúť na mriežku .....

    Domáci chlieb trošku zdravo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    .... a môžme podávať. Krásny predvianočný čas všetkým prajem.

    Domáci chlieb trošku zdravo (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

pusta
lucynka, tak toto je ten úžasný chlebík, ktorý si dala aj na fb, a teraz poznám aj receptík,:-)
je to za 5*****
havino
Lucinečka, super, chuť si viem predstaviť, videla si u mna tie žemle zo 4 druhov múk? do písmena suroviny tie isté, okrem chia semiačok a miesto medu, sladenku už dávam, droždie čerstvé, chválim, palec hore, 5*
mariamka
ty na takyto stvorboj mukovy si sa dala :) dobry chlebik chce cas a poctivu pracu,, to sa neda osidit a to citit aj vidiet z tvojho receptu,, mozno tiez bludim okolo tej spaldy, ani neviem :) foto finalne uplne carovne!
eviana
Prekrásny chlebík si napiekla... až sem ku mne zavoňal a chúťky riadne narobil... šikovná si a veľmi kreatívna... chválim 5*
marianne
mam ho krasny,presne taketo mam rada...len to mlieko, neviem ci tam dam,mam kozie vyskusam to...
lusinkab
@vsetkymzienkam dakujem vam za vase komentiky a som rada,ze sa paci ja zvyknem vacsninou stale miesat rozdielne muky a potom je z toho stale iny chlebik a konecne mozem vyskusat aj ostatne recepty co su tu so spaldovou mukou :-)))) juj uz ich mam zopar na zozname. Krasny vecer vsetkym prajem.
honestka
u nas sa pecie chlebik z roznych druhov muky aj podla toho, ake semiacka su po ruke. Este ani jeden z nich nebol zly.
Palcok hore Lucinka. *
danda3
Nádherný chlebík si upiekla Lucka, budem sa inšpirovať cez sviatky, ďakujem.♥
ywett
krásne sa ti vydaril, si šikuľka:)
dandika1
@lusinkab 24 jan 2014.dnes som upiekla chlebik podla Tvojho receptu dala som tam spaldovu a raznu muku,tie dve (((z tvrdej psenice a atta))) som nemala a ani som ich nikdy nepouzivala,tak som doplnila s mukou T-650 musim povedat na pohlad velmi pekny chlebik ,ochutnat este nemozem ,lebo je teply na ranajky budeme degustovat a potom napisem ako chutil ...Vdaka a pekny vecer<<<>>> P.S zajtra zajdem do bio predajne a sa na tie muky popytam...
lusinkab
@honestka dakujem za tvoj komentik :-) presne ako pises co je po ruke to sa prida a stale je z toho nieco nove :-) @danda3 dakujem budem velmi rada ak vyskusas @ywett dakujem :-)))) @dandika1 som velmi rada,ze si vyskusala a dufam,ze taky ako je pekny tak vam aj bude chutit :-) no atta sa vlastne hlavne pouziva v juznej azii hlavne v indii a semolina je vlastne talianska tou T650 nemas co pokazit ja tiez zvyknem takto miesat kedze potom je chlebik aj viac nadychanejsi. Daj mi potom vediet ako chutil :-) pekny vikend prajem
frezia
Ja som na tie chleby uz zatazena. Vypekam ich ostosest. Ten tvoj tiez vyskusam, vyzera velmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia