Domáce knedle

benyy20 - bez fotkybenyy20, 2. júna 2013
Domáce knedle
Foto: benyy20

Domáce knedle. Výborné,chutné a lacné ! :)

4
porcie
120 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kvások :
1 ks
4 KL
100 ml
Cesto :
1 kg
2 KL
200-250 ml




Postup

  1. 1

    Pripavíme si kvások zo surovín.

  2. 2

    Do domácej pekárničky vylejeme hotový kvások,pridáme soľ,vodu(200-250ml,podľa konzistencie) a polohrubú múku. Necháme vymiesiť,vyberieme necháme dostatočne nakysnúť(30-45min).

  3. 3

    Vyksnuté cesto rozdelíme na 4 časti(alebo podľa potreby),urobíme tvar knedlov a necháme ešte podkysnúť (cca 20-25 min). Dáme do parného hrnca a paríme cca 20 min. Necháme vychladnúť a servírujem napr. ku kačke alebo najlepšie (podľa mňa :D) "Vepřo,knedlo,zelí". :) Dobrú chuť :)

  4. 4

    P.S.: Ak by Vám náhodou nejaký ten kndelík zvýšil,nevyhadzujte ho,spravte ho ako chleba na vajci. Ja osobne to mám radšej ako chlieb :-)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia