Domáca ruská zmrzlina

diabambulka - fotkadiabambulka, 7. augusta 2011

Nedávno som dostala tento recept od kamarátky a poviem Vám je naozaj výborná...

1 liter
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

3 ks
70 g
1 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Tri celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme robotom. Ale pozor šľahá sa to dlho, kým nieje celá hmota taká lesklá. Približne 20 minút. Potom primiešame vyšľahanú 33% šľahačku. Na dno misky poukladáme tortové oplátky zalejeme vanilkovou zmesou a opäť uložíme oplátky a dáme zmraziť. Tým že sa zmrzlina šľahala tak dlho netreba ju potom už ďalej miešať počas mrazenia.

  2. 2

    Tip : Výborná je ak si do nej primiešate troška škorice, alebo na kúsky nasekanú čokoládu, poprípade roztopenú bielu, alebo tmavú čokoládu, alebo pár kompótových mandaríniek, ktoré si jemne cez vidličku popretláčate a totrové oplátky môžete aj vynechať. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia