Foto: kucharronald
Takto pripravujem doma ja pizzu :)
porcií
príprava
na 200-220 °C
Suroviny
500 g |
|
3-4 dcl |
|
1 PL |
|
15 g |
|
1 PL |
|
Kvások: | |
42 g |
|
1 KL |
|
1 dcl |
|
Na pizzu: | |
|
|
|
|
|
|
sušený |
|
45 g |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 g |
|
čerstvé |
|
|
|
|
|
sterilizovaný |
|
(paprika, paradajka) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor, zamiešame a rozdrvíme kvasnice. Necháme vykysnúť. Zatialdo misky pridáme všetky ostatné ingrediencie na cesto, vrátane 1PL medu (cesto bude chutnejšie, aj v Taliansku dávajú). Potom pridáme vykysnutý kvások a zmiešame. Miešame dovtedy, kým miska nebude čistá. Netreba sa báť, že cesto je trochu tuhšie, kysnutím zmäkne. Cesto zakryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu. Zatial si pripravíme ingrediencie na pizzu.
-
2
Keď nám cesto vykyslo, najprv rozvaľkáme, a potom môžeme rukou ťahať. Kto nevie s rukou ťahať, môže kľudne rozvaľkať. Na rozvaľkané, alebo vyťahané cesto pridáme základnú paradajkovú omáčku, ktorú si pripravíme nasledovne: Rajčiakový pretlak a kečup si zmiešame, pridáme ostatné bylinky, med a soľ. Potom na rozvaľkané cesto rozotrieme. Na cesto môžu ísť nakrájané hríby, kukurica, klobása a syr. So surovinami netreba preháňať, niekedy je lepšie menej, ako viac.
-
3
Na druhú pizzu si môžeme dať salámu, huby, hrach, lečo, kukuricu a nastrúhaný syr.
-
4
Pizzu pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200-220 stupnov približne 15 minúť. Potom môžeme podávať :)
-
5
Ospravedlňujem sa za málo, a za nepekné fotky, ale nejako som zabudol fotiť! :) Stihol som len cesto a pripravenú pizzu odfotiť. A aj na hlavnú fotku som zabudol. Keď budem inokedy robiť, fotky vymením :)
Diskusia k receptu