Domáca pizza- čo chladnička dá

kucharronald - bez fotkykucharronald, 27. februára 2011

Takto pripravujem doma ja pizzu :)

15
porcií
30 minút
príprava
15*2 minút
na 200-220 °C

Suroviny

500 g
3-4 dcl
1 PL
15 g
1 PL
Kvások:
42 g
1 KL
1 dcl
Na pizzu:
 sušený
45 g
1 PL
1 KL
1 g
  čerstvé
 sterilizovaný
  (paprika, paradajka)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor, zamiešame a rozdrvíme kvasnice. Necháme vykysnúť. Zatialdo misky pridáme všetky ostatné ingrediencie na cesto, vrátane 1PL medu (cesto bude chutnejšie, aj v Taliansku dávajú). Potom pridáme vykysnutý kvások a zmiešame. Miešame dovtedy, kým miska nebude čistá. Netreba sa báť, že cesto je trochu tuhšie, kysnutím zmäkne. Cesto zakryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu. Zatial si pripravíme ingrediencie na pizzu.

    Domáca pizza- čo chladnička dá - obrázok 1
  2. 2

    Keď nám cesto vykyslo, najprv rozvaľkáme, a potom môžeme rukou ťahať. Kto nevie s rukou ťahať, môže kľudne rozvaľkať. Na rozvaľkané, alebo vyťahané cesto pridáme základnú paradajkovú omáčku, ktorú si pripravíme nasledovne: Rajčiakový pretlak a kečup si zmiešame, pridáme ostatné bylinky, med a soľ. Potom na rozvaľkané cesto rozotrieme. Na cesto môžu ísť nakrájané hríby, kukurica, klobása a syr. So surovinami netreba preháňať, niekedy je lepšie menej, ako viac.

    Domáca pizza- čo chladnička dá - obrázok 2
  3. 3

    Na druhú pizzu si môžeme dať salámu, huby, hrach, lečo, kukuricu a nastrúhaný syr.

    Domáca pizza- čo chladnička dá - obrázok 3
  4. 4

    Pizzu pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200-220 stupnov približne 15 minúť. Potom môžeme podávať :)

    Domáca pizza- čo chladnička dá - obrázok 4
  5. 5

    Ospravedlňujem sa za málo, a za nepekné fotky, ale nejako som zabudol fotiť! :) Stihol som len cesto a pripravenú pizzu odfotiť. A aj na hlavnú fotku som zabudol. Keď budem inokedy robiť, fotky vymením :)

Diskusia k receptu

marienka44
@kucharronald ,ten med je vsade, aj v ceste,aj v naplni, ale v kvasku mi chyba. Tam by som dala med a nikde inde. Taliani by sa zhrozili, keby sa daval kecup na pizzu. Ja robim z hladkej múky, aj v casopise na nete Dobré jedlo je z hladkej múky cesto na pizzu. Proti gustu ziaden disputat. :-(



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia