Pečené kurča
Pečené kurča

Dobré kurča fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 1. novembra 2017

Je to robené v pomalom hrnci a je moc dobré.

4-5
porcie
10 minút
príprava
300 minút
na 95-10 °C

Suroviny

1250 g
350 g
4 plátky
2 stredne veľké ks
8 strúčiky
50 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Do hrnca som dal prvé maslo.

    Dobré kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriky som krájal na 1,5 cm kúsky, cibuľu na pol mesiace a cesnak na plátky.

    Dobré kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na maslo som dal všetku cibuľu a polovicu papriky.

    Dobré kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na to som uložil osolené kuracie štvrte, ktoré som okorenil.

    Dobré kurča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvyšnú papriku som podával okolo kuraťa a plátky cesnaku po vrchu. Trochu osolil po vrchu a vlial som tam pripravenú vodu.

    Dobré kurča (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hrniec zavrel a nastavil na Sloow Cook a tam na Low. Hneď mi naskočilo 8 hodín no to som stiahol na 5 hodín. To je teplota 95 °C - 100 °C.

    Dobré kurča (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    O nič som sa viac nestaral. Prišiel som po piatich hodinách, už to prepínalo na ohrev, to je udržovanie teplého jedla na 8 hodín, ak to nevypnem. Voňalo to po celom byte.

    Dobré kurča (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naložil som na taniere a mohli sme obedovať. Želám aj vám dobrú chuť.

    Dobré kurča (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

monty469
Dalsi napor na moje chutove pohariky. Ty mi teda davas dnes zabrat :-) Parada
1x haji
siisa
To, že je to dobré, je mi úplne jasné. Kuriatko je určite mäkulinké s príchuťou slaninky. Paráda, užasne si navaril !
haji
Tyjo, kuřátko plné chuti pre gurmánov, ty jsi se krásně "rozpomalil", díky za receptík!