Dezert Parfait s mandľami

alexdidi - fotkaalexdidi, 2. mája 2010
Dezert Parfait s mandľami
Foto: alexdidi

Túto maškrtu pripravujem ako spomienku na krásny Paríž/odtiaľ mám aj recept/,ale aj ako veľmi žiadanú delikatesu od mojej rodiny a priateľov. Poliata jahodovou omáčkou Zobraziť celý popisTúto maškrtu pripravujem ako spomienku na krásny Paríž/odtiaľ mám aj recept/,ale aj ako veľmi žiadanú delikatesu od mojej rodiny a priateľov. Poliata jahodovou omáčkou chutí báječne.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

100 g
500 ml
2 ks
100 g
4 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    1. vyšľaháme šľahačku,2.vyšľaháme bielka s kryštál. cukrom3.vyšľaháme žĺtka s prášk. a vanilk.cukrom.K žĺtkovej zmesi primiešame sneh z bielkov a šľahačku.

  2. 2

    Bábovkovú formu vystelieme potravinovou fóliou a dáme asi 1/2 krému, potom mandľové lupienky a zvyšnú časť krému.Uložíme do mrazničky aspoň na 6 hodín.

  3. 3

    Podávame poliate ovocnou omáčkou alebo mandarink. kompótom porezaným na drobno.Dobrú chuť! Môj dezert je teraz bez mandľ. lupienkov, pretože som ich nedostala v žiadnom supermarkete/a navštívila som štyri/,a veru nám tam chýbali...

    Dezert Parfait s mandľami - obrázok 3

Diskusia k receptu

evas13
Vyzerá to zaujímavo. Pripravím to,keď prjde sestra s dcerou.
marlen
skvelé, len škoda, že názov nie je "zmrzlinový dezert Parfait s ....., francúzska delikatessa"
marlen
p.s. súčasní varecháči už budú vymretí, a tvoj dezert @alexidi , budú vychutnávať noví a noví........
jerica
MňAMKA ako hovoria moje vnúčatá. KK je najlepšia na pripomenutie , keď budú varecháči vymretí , budú na vareche (možno) aj vnúčatá našich vnúčat.
zdezda
:-))) výborný recept na horúce leto, ktoré nám hrozí :-))) dík, ukladám
sovka62
Už je v KK, tak nech sa len rýchlo oteplí a budeme skúšať.