Foto: 2010
Dostal som do daru kokosovy lekvar ale som nevedel co snim .Tak mi tu varechacka z Hong Kongu pred tym zijuca na Filipinach poradila Zobraziť celý popisDostal som do daru kokosovy lekvar ale som nevedel co snim .Tak mi tu varechacka z Hong Kongu pred tym zijuca na Filipinach poradila tento exoticky recept Bibingka. Takze cierna a biela lepkava ryza s kokosovym mliekom a kokosovym lekvarom. Hkbarbie este raz dakujem, ked sa to zapekalo pod grillom tak ten karamel s kokosom asi vonal az do Hong Kongu...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tento recept je z takzvanej lepkavej ryze , je to v podstate povodna lacnejsia kratka ryza ktora ma lepivu konzistenciu.( pouziva sa vela krajinach kde sa je rukami ).Bola vytlacena novymi variantami dlhozrnymi z tejto sa to neda spravit , ryza sa len rozvari ale nelepi. Tieto druhy ryze, specialne tu ciernu treba dat najprv namocit tak ako fazulu, cez noc. Pozor ona je v skutocnosti tmavo cervene purpurova a velmi lahko vsetko zafarbi. Tu bielu som dal namacat podla navodu na 4 hodiny.Vola sa oficialne "glutinous rice".
- 2
Varil som tie ryze v dvoch mensich panviciach. Pridal som do nej hrncek vody a kokosoveho mlieka pri miesani som na vyssom plameni to dostal do varu .Znizil plamen zakryl a nechal pomaly varil cca. 20 minut. Pridal trochu soli a hnedy cukor a vmiesal do ryze., dal som o trochu menej ako si ziadaju v recepte. Robil som to prvy krat a viem ze dakedy davaju az moc vela cukru tak isto ako arabske recepty.
- 3
Povodny recept ziada dat na dno bananove listy, davaju dobru aromu ked sa to pecie a ryza to absorbuje ale hlavne sa to da vybrat lebo kolac je lepkavy. My sme zvolili klasiku papier na pecenie .Na dno aj na boky. Dali sme rovnomernu vrstvu ciernej ryze a zarovnali. Na to sme dali vrsvu bielej ryze a zarovnali. V miske sme rozmiesali rovnaky diel kokosoveho lekvaru a kokosoveho mlieka a touto polevou poliali kolac.
- 4
Dali do truby a piekli na cca 30 minut na 180 C. Poslednych 5 minut sme prepli na grill a dali zapiect vrch, pozor aby nezhorel karamel ale len nech bubla.( pozor aby sa papier nezapalil -co sa nam stalo)
- 5
Servirovali sme to s nakrajanym mangom zaliatym stavou s passionfuit. Myslim ze sa to vola coulis. Tak isto vyborne to bude aj s mangovym kompotom. PS: O pekne krajanie sa nepokusajte, len tak pre zaujmavost mi sme pouzili extremne ostry japonsky sushi noz a kolac bol schladeny a potom sme ho strcili zohriat pod grill.
- 6
PS: tu je prilozeny link na video co poslala hkbarbie s postupom: http://www.youtube.com/watch?v=EAhIMUVfjmc
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ono to vyzera hutne ale nie je , je velmi makke a lepkave so zapecenym vrchom.
Hkbarbie sa asi cuduje ako sa nam to podarilo take lepkave makke nakrajat ,,,japonska sushi technika.
www.asiafood.sk/%C3%88ierna-lepkava-ryza-400-g-p-602.ht...