Dukátové buchtičky s malinovým krémom

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
Dukátové buchtičky s malinovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
150 ml
20 g
50 ml
1 ks
1 ks
1 PL
 štipka
1 vrecko
250 ml
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Z droždia a mlieka pripravíme kvások. Pridáme múku, cukor, vanilkový cukor, žĺtok, olej, citrónovú kôru, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 30 minút.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta tvarujeme tenšie šulce, ktoré ukladáme na dobre vymastený plech na seba. Necháme ešte chvíľu kysnúť a pečieme pri 160 stupňoch 15 – 20 minút.

  3. 3

    Pripravíme si redší puding, do ktorého pridáme maliny a vymixujeme. Pred podávaním buchtičky pokrájame na kocky a posypeme tvarohom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Cesto vždy nechávame kysnúť na teplom mieste, pri kúpe droždia sa ubezpečte, či nie je po čase spotreby. Dobré je, ak vytvarované buchtičky necháte kysnúť aj niekoľko minút pred pečením na plechu.

Diskusia k receptu

garanco
Buchtičky s krémom vždy chutia a maliny na tom nemôžu nič pokaziť!
Určite to treba vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia