Tento recept pochádza z malej útulnej cukrárničky v Miláne, len som ho trochu zoslovenštila :) Pozor: nie je to bábovka! Len sa dobre Zobraziť celý popisTento recept pochádza z malej útulnej cukrárničky v Miláne, len som ho trochu zoslovenštila :) Pozor: nie je to bábovka! Len sa dobre pečie v tejto forme.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Predhrejte si rúru na 175 stupňov. Nalejte mlieko do sklenej meraciej nádoby a pridajte citrónovú šťavu, položte nádobu do teplého prostredia aby mlieko zkyslo. Zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ do stredne veľkej misky.
- 2
Napustite asi 1 a pol centimetra vody do malého hrnca a nechajte zovrieť. Čokoládu nasekajte na malé kúsky a nasipte do kovovej misky alebo meracej nádoby. Vriacu vodu vypnite a položte nádobu s čokoládou do teplej vody. Keď sa začne topiť, vyberte nádobu z vody a miešajte kým hladká. Odložte čokoládu nech je vlažná.
- 3
Rozmiešajte maslo na stredne rýchlej rýchlosti až dokým nebude hladké. Na etapy pridávajte cukor a vanilkový extrakt. Miešajte až kým hmota nezosvetlie, potom pomaly pridávajte rozmiešané vajíčka na pomalej rýchlosti. Vlažnú čokoládu pridávajte na etapy striedavo s kysnutým mliekom a múkovou hmotou. Nakoniec pridajte nasekané mandle a zľahka pomiešajte.
- 4
Nalejte cesto do vymastenej a vymúčenej formy, najlepšie bábovkovej a pečte asi hodinu. Po hodine vyskúšajte cesto špajdlov alebo špáratkom. Vyberte koláč a nechajte chladiť 10 minút, potom ho vyklopte, posypte práškovým cukrom, podía chuti a servírujte úplne výchladený. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu