Čokoládový cheesecake podľa Marthy Stewart

aleana - fotkaaleana, 24. mája 2013
Čokoládový cheesecake podľa Marthy Stewart
Foto: aleana

Suroviny





Postup

  1. 1

    250g kakaovych sušienok, 85g roztopeneho masla, 900g tvarohu/smotanoveho syra kombinácia obidvoch, 290 g cukru, 1/2 lyžičky soli, 4 vajcia, 1 kelimok kyslej smotany, 230 g roztopenej horkej čokolády

  2. 2

    V mixéry nasekame sušienky na jemno. Zmiešame s maslom. Zmes dame do tortovej formy a vyložíme ňou dno a niekoľko cm aj po okrajoch. Poriadne to vtlacime aby sa korpus nerozpadol. Dame do trúby vyhriatej na 180 stupňov Celzia 10 minut. Zmiešame tvaroh/syr s cukrom, soľou a pridáme vajcia. Vmiešame k.smotanu a nakoniec rozpustenu čokoládu. Vylejeme na korpus a pečieme asi hodinu. Pocas pecenia trubu neotvarajte aby nam vrch nepopraskal. Nechame vychladnúť a dame schladiť aspon na 6 hodin.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia