Čokoládové koláčiky
Čokoládové koláčiky

Čokoládové popraskané koláčiky

livingroom - bez fotkylivingroom, 14. júna 2022
10 minút
na 170 °C

Suroviny

225 g
60 g
100 g
2 ks
225 g
1 ČL
1 ČL
štipka
Na obaľovanie:
 preosiaty




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a necháme troška vychladnúť. Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom dopenista a pridáme rozpustenenú čokoládu (nie horúcu). Vymiešame dohladka a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a so štipkou soli a vanilkovú esenciu. Vytvarujeme cesto (je lepivé) a dáme na 3 hodiny alebo na celú noc do chladničky.

  2. 2

    Pripravíme si dva taniere, do jedného dáme kryštálový a do druhého práškový cukor. Z cesta tvarujeme malé guľky veľkosti vlašského orecha (môžu byť aj menšie). Obaľujeme najsôr v kryštálovom a potom v práškovom cukre. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ale nie na tesno, lebo ešte narastú. Dáme piecť na 170 °C približne 10 minút. Koláčiky sú upečené správne, ak sú chrumkavé a vrch majú popraskaný, kým vnútri sú vláčne.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia