Čokoládové popraskané koláčiky
na 170 °C
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a necháme troška vychladnúť. Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom dopenista a pridáme rozpustenenú čokoládu (nie horúcu). Vymiešame dohladka a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a so štipkou soli a vanilkovú esenciu. Vytvarujeme cesto (je lepivé) a dáme na 3 hodiny alebo na celú noc do chladničky.
- 2
Pripravíme si dva taniere, do jedného dáme kryštálový a do druhého práškový cukor. Z cesta tvarujeme malé guľky veľkosti vlašského orecha (môžu byť aj menšie). Obaľujeme najsôr v kryštálovom a potom v práškovom cukre. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ale nie na tesno, lebo ešte narastú. Dáme piecť na 170 °C približne 10 minút. Koláčiky sú upečené správne, ak sú chrumkavé a vrch majú popraskaný, kým vnútri sú vláčne.
Tiež Čokoládové koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu