Čokoládové špice fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 5. mája 2011

Špice som pripravila, lebo som bola zvedavá, či udržia tvar, alebo sa roztečú (keďže tu bola o tom diskusia). Recept som použila presne ten Zobraziť celý popisŠpice som pripravila, lebo som bola zvedavá, či udržia tvar, alebo sa roztečú (keďže tu bola o tom diskusia). Recept som použila presne ten istý, ako som vložila do diskusie a naozaj to drží, aj keď vystavné kusy sú to neni:) Recept som robila z polovičnej dávky.

20
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
3 ks
20 g
5 g
40 g
krém:
65 g
50 g
3,5 dl
1/2 bal.
150 g
150 g
20 g




Postup

  1. 1

    uvaríme puding z kryštáloveho cukru,krémového prášku,vanilk.cukru a mlieka.Puding je veľmi hustý, necháme vychladnúť vo folii, aby nemal šupku.

    Čokoládové špice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnutý puding vyšľaháme s Herou a pridáme kakao.

    Čokoládové špice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na piškótovú hmotu si vyšľaháme bielka na tuhý sneh, pridáme kryšt. cukor, prešľaháme a pridame žĺtky , múku a krém. prášok. Upečieme malé piškótky.

    Čokoládové špice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnuté piškótky potrieme čokoládou.

    Čokoládové špice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na zaschnutú čokoládu striekame do výšky špice a dovnútra vlejeme vaječný likér.Alebo podľa chuti.

    Čokoládové špice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové a vychladnuté špice máčame v čokoláde

    Čokoládové špice (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ailuj82
super, že to ide aj bez tej špeciálnej špičky. Musím skúsiť, lebo deti to ľúbia :)
helca103
som rada že sa tu tento recept objavil určite vyskúšam, doma majú radi špice všetci
hubata
jééj to som bola ja na to zvedavá, či to bude držať. Ďakujem, ukladáám!
iboja
jej super ,už som tu našla recept na špice ale treba k tomu nejaká formička ,ale toto sa mi lubi aj určite vyskúšam ako si to robila ,ďakujem
iboja
no teraz pozerám kto to pridal ...klobuk dole super
elisticka
aj ja robim ale s tou specialmou spickou aj som ich zverejnila ale vidim aj tieto su pekne vyskusam podla teba ukladam.-))))
lianka
Ja by som chcela vedieť že koľko múky ide do cesta a akej tam je len
5 g krémového prášku, to sa mi zdá málo a múka ani nie je uvedená.
sladkacokolada
lianka máš pravdu,chýba tam múka, tiež som na to prišla , ale doplniť do receptu to možem až sa dostanem k pc , píšem cez mobil , neni som si istá , ale asi 20 dg
torticka
krásne špice, hlavne ten " vajčiak " sa mi zdá. Ukladám do kk.
dogagador
@sladkacokolada : mam celu diskusiu odlozenu, teda aj tento recept, zatial som sa nedostala k tomu, lebo som robila laskonky, schamrole, "cierne trubicky", slane palicky a manzel uz zacina priberat ( to nehovorim o sebe!!! ), takze teraz pauza...ale pridu na rad a urcite dam vediet
sladkacokolada
múka je dopísaná.@dogagador , ja som to musela už vyskúšať, lebo mne keď niečo behá po rozume, tak sa toho zbavím len vtedy, keď si to sama vyskúšam, ty si sa neozývala, tak som musela:) inak je to dobrý recept, možem len doporučiť
sladkacokolada
dievčatá všetkým ďakujem , potešili ste ma.@ elisticka som prekvapená, že aj ty si z Trenčína, nevedela som, aj tvoje sú pekné. @ torticka vajčiak bol tiež dobrý:). @ michsamant ty si šikovná, pre teba nebude problém spraviť, ale by ma zaujímalo, čo máš spoločné z Myjavou, ja veľa
violetacamorova
Mňam, ty si ale šikovná, ja som si myslela, že bez tej špeciálnej špičky ich nikdy nespravím, "aspoň budem mať pokoj" a teraz toto, obyčajnú mám... ach moja diéta!!!, ale keď ja ich tak ľúbim!
jeka
chutnééééé a prekrásnééééééééééé
orchidea
Špice mám veľmi rada aj keď som ich ešte neskúšala, tieto určite urobím.
cica2
tieto zbožňuje môj manžel, vďaka za receptík:) Krásne sa ti vydarili!
carinatana
ahojte no ja som to uz asi devet rokov nejedla mohol by mi niekto poradit co tam na miesto krémoveho prasku mam dat lebo tu v belgicku take daco nie je !!!! oni ani nevedia co su to zavarene jahody
sladkacokolada
@carinatana nepoznám belgické suroviny, ale malo by to byť niečo z čoho spravíš dostatočne hustý puding s vanilkovou príchuťou.Veľmi hustý puding, inak špice nebudú držať.
carinatana
no pokusim sa to najst neviem ci by mi ten prasok na flan stacil vizeraju tak chutne teraz by som spukala aj desat hihi
matamurkova
ahoj chcela by som sa opytat ma ist aj 150hery aj masla? lebo v rozpise surovin je uvedene oboje ale v recepte uz uvadzate len heru tak aby som to nedomotala:) dakujem
gordonko
nevidím ako si robila ten ,,lievik,, ...to si mala hmotu vo vrecku a natáčala od spodu hore ????
australanka
Krasny receptik, tiez mi dlho trvalo sa to naucit, ale pouzivam specialnu spicku. Daju sa plnit so salkom, do ktoreho pridavam rum. Musia sa striekat rychlo, inak su krive.
estera7
Super recept, Az na to, ze mas v potrebnych surovinach maslo, ale v postupe si ho nikde nepouzila. Tak neviem teda. A Este sa chcem spytat, co je to Ten kremovy prasok? Je to zlaty klas?
estera7
A Este sa chcem spytat na kolko stupnov sa to pecie? Kedze som zaciatocnicka.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia