Čokoládová panna cotta s malinami

Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 7. decembra 2016
Čokoládová panna cotta s malinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

400 ml
200 ml
100 g kvalitná
1,5 PL
50 g
10 g
200 g
Na zdobenie:




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme smotanu, mlieko, cukor, kakao a pri strednej teplote zohrievame a miešame ručnou metličkou. Medzitým namočíme do studenej vody želatínu, aby napučala.

  2. 2

    Keď je krém horúci, pridáme na kocky nalámanú čokoládu a necháme ju roztopiť v smotanovom kréme. Hrniec preložíme na dosku a do horúcej smotany vložíme želatínu a miešame metličkou, už nevaríme.

  3. 3

    Precedíme cez sitko a nalievame do pohárikov. Dáme vychladiť do chladničky na 3 hodiny. Mrazené maliny zmixujeme s cukrom a dáme na vychladený krém. Ozdobíme čerstvými malinami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia