Foto: vavan
recept kde využijete zvyšné bielky aj pre bezlepkáčov
na 100 °C
Postup
-
1
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh,pridáme kryštálový cukor a došľaháme dohusta.Už len varechou primiešame nastrúhanu čokoládu,orechy,mletú škoricu a zmes dáme stuhnúť na 45minút do chladničky
-
2
Višne odkôstkované bez nálevu vysušíme na kuchynskej papierovej utierke.Zl yžicou si odoberáme z cesta asi 20g kúsky a rukami ktoré si mierne naolejujeme ináč by sa hmota veľmi lepila na ruky a boli by ste zalepení aj za ušami a neodjedať:-) tvarujeme guľky do ktorých zabalíme višne(ako keď robíte slivkové knedle) po zabalení ak vám hmota puká treba prstami vyrovnať prasklinky.
-
3
Ak chcete po upečení koláčiky zvonka chrumkavé tak ich obalujte v jemnom kryštálovom cukre,keďže ja nemám rada presladené koláčiky tak som ich obaľovala v orechoch zvonka nie sú chrumkavé ale mne to nevadí.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 100°C 40 minút a nechajte vychladnúť po upečení v rúre.Tie obalené v cukre troška popraskajú budú vráskave ale to vôbec nie je závada to tak má byť.
moja poklona