Jednoduchy a kremovy dezert vhodny na osviezenie v lete.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nalejte smotanu do malého kastróla, pridajte cukor a pomaly za stáleho miešania za malej teploty metličkou a privedte k varu. Keď začne smotana bublabať necháme ju za stáleho miešania povariť asi 3 minúty.
- 2
Stiahneme zo sporáku a necháme 5 minút stáť, pridáme najprv šťavu z 1 citrónu, premiešame a ochutnáme, Posset by mal chutit kyselkavo ale nie moc ak sa Vám zdá sladký pomaly prilejte ešte viac citrónovej šťavy.
- 3
Nalejeme do pohárov , vrch pohárov zatvoríme fóliou a dáme do chladničky odstáť najmenej na 3 hodiny najlepšie cez noc. 15 min pred podávaním vyberiem z chladnicky, podávame ku biscuitom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu