Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe fotorecept

egreska - fotkaegreska, 25. júna 2010
Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

Korpus:
1/4 šalky
1 šalka
1 PL
Plnka:
250 g
100 g
1/4 šalky
3
1 sačok
1/2 šalky
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame rozmrvene sušienky,pridame roztopene maslo a cukor ak su malo sladke,ja som pridala ešte štipku kakaa aby bol tmavší..

    Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Natlačíme do formy a odložíme stranou.

    Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ricottu,cukry a mlieko si vyšlahame do hladka.

    Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po jednom zašlahame vajcia.

    Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vmiešame roztopenu bielu čokoladu.

    Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vylejeme do formy na korpus a upečieme na 160-170 st asi 50-60 minut.Hmota je riedka ,musí sa piect pomaly.

    Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení nechame kolač riadne vychladnut.

    Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nemali sme doma žiadne ine ovocie tak som nakrajala nektarinky a podusila chvilku v mätovom sirupe.Ale vy si kludne dajte, čo mate doma alebo čo vám chutí..

    Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mňam :-))

    Cheesecake s bielou čokoládou a nektarinkami v sirupe (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jezibabka1
no toto tiež vyskúšam, dík:) ešte že sú tu varecháči, ako Ty a pridávate také recepty, ktoré sa chcú piecť aj takým nepečiacim, ako ja:)))
babav
Velmi vydarena syrova torta! Ja ju peciem velmi casto,ale len s cream cheese(om),este som neskusala s tvarohom .V originali je najcastejsie na povrchu cervene ovocie.
honestka
Hi Babav, aj ja ju tak pekavam, ale casto kombinujem tvarohy (aj svoje) ako sme uz debatili predtym, skus raz do philadelphie zamiesat mascarpone alebo ricotu, nie vsak ten hrudkovy tunajsi tvaroh (ten si vzdy pomeliem) a podavame vzdy original tiez len s jahodami a sirupm. Vyborny kolacik a ovocie -komu co chuti. Great Egreska!
forneta
noo... mala by som 2 tipy: skúste bebe sušienky - tie štvorčekové či obdĺžnikové či aké sú to... a nie kakaové ale klasické svetlé... viem, že tento cake je dobrý ay s kakaovými ale je neuveritelne dobrý aj s klasickými... a po 2.: skúste do plnky kvapnúť pár kvapiek vanilkového extaktu... nielen že to zvýrazní chuť, ale aj prevonia vašu kuchyňu...(teda, tá vôňa záleží od toho kolko extraktu tam dáte)
egreska
dakujem za komentare a prípomienky,dufam ,že kolačik vyskušate lebo je fantastický :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia