Foto: filipvlk
Jenoduchá príprava studeného predjedla. Lahké a lahodné.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
4 plátky prosciutta uložíme do stredu taniera. Bazalku najemno nasekáme a zmiešame asi s pol ližicou olivového oleja jedna k jednej. Zmesou šunku trochu pokvapkáme a zbytkom dozdobíme okraje. Šeri paradajky pokrájame a priložíme k šunke spolu s čučoriedkami (alebo hroznom) Goudu nakrájame na drobné plátky a uložíme ku kraju taniera. Na vrch ešte nastrúhame parmezán.
- 2
Šalát – na väčšie kusy nakrájame čínsku kapustu, hlávkový šalát a pridáme rukolu. Zmiešame povetetíme a pridáme kyslú smotanu (alebo biely jogurt)
- 3
Z chlebíku urobíme hrianky a možeme konzumovať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To hovädzie je tam kde použité?
A je to naozaj talianska kuchyňa, pretože sú tam niektoré divoké kombinácie, skôr by som to dal ako Slovenská kuchyňa, tá nie je taká rigidná a úzkoprsá na názvy posupy či použité suroviny ......