Čevapčiči
Čevapčiči

Čevapčiči s pečenou zeleninou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 1. júla 2022
Čevapčiči s pečenou zeleninou
Foto: Kulinární studio MAFRA
40 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g mleté
300 g mleté
1 ks
2 strúčiky
1 ČL
Pečená zelenina:
250 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks veľká
1 ks malá
1 vetvička (čerstvý)




Postup

  1. 1

    Do misy vložíme oba druhy mletého mäsa, pridáme očistenú, najemno nakrájanú žltú cibuľu a premiešame. Zmes dochutíme pretlačeným olúpaným cesnakom, mletou paprikou, soľou a korením. Dôkladne prepracujeme. Z pripravenej zmesi vytvarujeme obdĺžnikový plát hrubý asi 2–3 cm, ktorý odložíme asi na 60 minút do chladničky.

  2. 2

    Medzitým očistíme zvyšnú zeleninu a okrem paradajok nakrájame na väčšie kusy. Kúsky zeleniny rozložíme na plech na pečenie, osolíme, okoreníme a posypeme natrhanými a umytými lístkami tymianu. Zeleninu pokvapkáme olejom, rukami dobre premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 35 minút domäkka.

  3. 3

    Odležanú mäsovú placku krájame na 2–3 cm hrubé kúsky, z ktorých tvarujeme ručne valčeky dlhé asi 9-10 cm. Čevapčiči opekáme na panvici s malým množstvom rozpáleného oleja z oboch strán asi 10 minút domäkka a dozlatista. Čevapčiči môžeme pripraviť aj v rúre vyhriatej na 200 °C. Na plechu vystlanom papierom na pečenie mäsové valčeky pečieme asi 15 minút.

  4. 4

    Čevapčiči podávame s pečenou zeleninou ozdobenou čerstvým tymianom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia