Červené thajské karí

2010 - bez fotky2010, 19. mája 2010
Červené thajské karí
Foto: 2010

Pred par dnami zelene a teraz take pekne farebne do chladnych dni. Necakajte ziadnu susenu zmes indickych tradicnych kari koreni, je to thajsky recept vsetko Zobraziť celý popisPred par dnami zelene a teraz take pekne farebne do chladnych dni. Necakajte ziadnu susenu zmes indickych tradicnych kari koreni, je to thajsky recept vsetko su cerstve prisady a cervena kari pasta.Takze hovadzie maso s mladou fazulkou ,cervenou paprikou, zemiakmi a paradajkami v kokosovom mlieku s cervenou thajskou kari omackou.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
250  g
1 ks
250  g
6 ks
1 ks
3  struciky
2  cm
2
2
400  ml
100 ml
2  lyzice
za hrst
za hrst
2  lyzice
2  lyzice
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Vela surovin ktore sa tazko zhanaju ( nemusia byt ako citronova trava, kafirova limetka) Thajske kari sa castejsie robia z druhov masa ktore sa rychlejsie pripravia ako kuracie , ryba alebo plody mora , dovod je aby sa vsetko robilo naraz v jednom hrnci.My sme mali hovadzie tak sme ho nakrajali na male kusky a museli sme ho dat pred dusit cca. 30 minut samostatne do zakladu spraveneho z nakrajanej cibule , cesnaku a zazvoru opeceneho na oleji a maso tiez oprazili kym stratilo farbu a podliali vyvarom znizili plamen a dusili kym nebolo make. Popritom sme si pripravili zeleninu na krajali zemiaky na kocky , papriku na pasiky a zelenu fazulku na kusky cherry paradajky na polky a bazalku , koriander a kafirove listky na drobno

  2. 2

    Vo vacsom woku sme na troske oleja oprazili cca. 2minuty cervenu thajsku kari pastu pridali predvarene maso a zemiaky a pridali kokosove mlieko citronovu travu a kafirove listky a trosku rybacej omacky.Pockali kym sa mlieko nezacne varit a znizili plamen. Postupne sme pridavali dalsiu zeleninu , zelene fazulku potom cervenu papriku a posledne cherry paradajky. Cca. 2 minuty pred koncom sme pridali bazalku a koriander ochutili sme ciernym korenim a solou.

  3. 3

    Nakoniec prichutime limetkou a co tam je na fotke su tzv. kysle mini pomarance . Su super moze sa s nimi varit lebo nemaju horku duzinu je to velmi popularna prisada vo Filipinskej kuchyni. Servirujeme s thajskou jasminovou ryzou alebo tak samo su tam zemiaky, to nie je pre slovensko zmeneny recept tak sa to robi v thajsku so zemiakmi. PS: pozor ked kupujete originalnu thajsku kari pastu oni maju dopletene hodnoty stiplave a nestiplave.

Diskusia k receptu

2010
michsamat,
bola by si prekvapena ze to volaju kari lebo je to velmi cerstvo citrusovo aromaticke ( plus palive ako normalne) dnes sme sa objedli , a ako spravne kari mali sme cakat az do zajtra ked je lepsie nic neostalo.
Inac ja som dost casto nanominovany v indickych poulicnych vyvarovnach nemozem si odpustit dobry Rogan Josh alebo Tandorii alebo daktory dall vcera som mal dall palak so spenatom mnam.
Dnes, ked nic ine som si kupil taku super zeleninovu samosu.
jarco
Ako vždy paráda :-) Len tie "-N" nie sú dobrý nápad, urobia nám v databáze neporiadok. Lebo je to myslené tak, že kliknem na "citrónová tráva" v zozname surovín a vypíšu sa mi všetky recepty, ktoré obsahujú citrónovú trávu:  varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/citronova-trava/...
. Ak kliknem na "citrónová tráva -N", zobrazí sa mi iba tento jeden recept :-(
2010
idem naspat jarco a upravim " no problem"
2010
@alena45 , verzia skor pre teba kuracie maso, cukina, sladke zemiaky a jasne ze vela bazalky a chilli nechyba.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia