Foto: eraserhead
aby z tej omáčky nebolo aromatické lepidlo ktoré v žalúdku stuhne na betón, v žiadnom prípadne nepoužívajte múku na zahustenie ale radšej zvoľte chuťovo Zobraziť celý popisaby z tej omáčky nebolo aromatické lepidlo ktoré v žalúdku stuhne na betón, v žiadnom prípadne nepoužívajte múku na zahustenie ale radšej zvoľte chuťovo výraznejší syr. Recept nie je ničím výnimočný, suroviny sú bežne dostupné, dokonca aj postup zvládne 6 ročné dieťa. Napriek tomu nájdete v slovenskej kuchyni také kreácie a použité "suroviny" kde by mala byť namiesto odporúčania VÝSTRAHA a zverejnenie v relácii
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle necháme zľahka prevoniať cesnak. Pridáme nakrájané šampiňóny, 5-10 minút na miernom ohni tepelne upravujeme a potom zalejeme vínom a na silnejšom ohni necháme úplne odpariť. Pridáme smotanu a syr, necháme rozpustiť a na okamžik necháme prejsť varom. Nesolíme, použitý syr je dostatočne slaný.
- 2
Varenie cestoviny je potrebné načasovať tak (podľa druhu) aby sa dovarili krátko pred dokončením omáčky. (v žiadnom prípade cestoviny nevarte dopredu, neprelievajte studenou vodou). Uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke, už len krátko prehrejeme a okamžite podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mimochodom, syry mam rad v akejkolvek forme. Nic proti nim nemam. Ale netreba ich pchat za kazdu cenu vsade kvoliva zahustovaniu. Chut (a slanost) takychto zahustovadiel "prebije" vsetky ostatne chute. Vznikaju z toho take uniformovane/unifikovane jedla.