Cestoviny so smotanovou omáčkou

eraserhead - fotkaeraserhead, 14. júna 2013

aby z tej omáčky nebolo aromatické lepidlo ktoré v žalúdku stuhne na betón, v žiadnom prípadne nepoužívajte múku na zahustenie ale radšej zvoľte chuťovo Zobraziť celý popisaby z tej omáčky nebolo aromatické lepidlo ktoré v žalúdku stuhne na betón, v žiadnom prípadne nepoužívajte múku na zahustenie ale radšej zvoľte chuťovo výraznejší syr. Recept nie je ničím výnimočný, suroviny sú bežne dostupné, dokonca aj postup zvládne 6 ročné dieťa. Napriek tomu nájdete v slovenskej kuchyni také kreácie a použité "suroviny" kde by mala byť namiesto odporúčania VÝSTRAHA a zverejnenie v relácii

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
0,1 l
1 PL
2 strúčik
200 g
0,1 l




Postup

  1. 1

    Na masle necháme zľahka prevoniať cesnak. Pridáme nakrájané šampiňóny, 5-10 minút na miernom ohni tepelne upravujeme a potom zalejeme vínom a na silnejšom ohni necháme úplne odpariť. Pridáme smotanu a syr, necháme rozpustiť a na okamžik necháme prejsť varom. Nesolíme, použitý syr je dostatočne slaný.

  2. 2

    Varenie cestoviny je potrebné načasovať tak (podľa druhu) aby sa dovarili krátko pred dokončením omáčky. (v žiadnom prípade cestoviny nevarte dopredu, neprelievajte studenou vodou). Uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke, už len krátko prehrejeme a okamžite podávame.

Diskusia k receptu

afataga
100% suhlasim, jednoduche a vyborne, este by som hotove posypala nejakou zelinou, napt. petrzlenova vnat, alebo bazalka a kvapla trochu olivaca
používateľ nemá avatar
plk
plk
A hlavne ziadne zahustovacie karicky (ci ako sa vsetky tie buzirkove syry zovu) a dochucovacie vegety/kockove bujony...
používateľ nemá avatar
plk
plk
@afagata , ked ja to neviem inaksie nazvat. Slovo "bužírka" sa mi na to hodi najviac.
Mimochodom, syry mam rad v akejkolvek forme. Nic proti nim nemam. Ale netreba ich pchat za kazdu cenu vsade kvoliva zahustovaniu. Chut (a slanost) takychto zahustovadiel "prebije" vsetky ostatne chute. Vznikaju z toho take uniformovane/unifikovane jedla.
izabella929
kvelé jedlo,,,))) toto si môžem urobiť aj hneď...mám farmársku smotanku, hustá, mňamková a rezenčeky mám vždy narobené do zásoby....šikovný si .-))
ariela6
tiež sa mi receptik pači cesnak nemožem ale ho nahradim novou cibulkou myslim že tim nič nepokazim ukladam



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia