Cestoviny so zimnou zeleninou a tofu

martinis - fotkamartinis, 7. decembra 2013
Cestoviny so zimnou zeleninou a tofu
Foto: martinis

Zimnou zeleninou myslím tú, ktorá je ľahko dostupná aj v zime - brokolica, červená cibuľa a mrkva - to sú samé hrejivé farby, ktoré Zobraziť celý popisZimnou zeleninou myslím tú, ktorá je ľahko dostupná aj v zime - brokolica, červená cibuľa a mrkva - to sú samé hrejivé farby, ktoré môžu rozveseliť deň napriek akejkoľvek metelici za oknom. Skúste si na obed pripraviť tieto voňavé a farebné cestoviny, aj v podobe sobov :-)

1
porcia
20 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
 1hrsť (naparená a nahrubo nasekaná)
1/2  (nakrájané na kocky)
 (pokrájaná na kocky)
 (nahrubo nastrúhaná)
1 PL + na pokvapkanie
1 pohárik
podľa chuti  (nasekaná nadrobno)




Postup

  1. 1

    Ako vždy, začnime zeleninou : brokolicu uvaríme nad parou, zhruba 10 minút. Pokojne siahnite aj po mrazenej, je hotová za rovnakú dobu, je chutná a má super farbu :) Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky, mrkvu zasa nastrúhame nahrubo. Čili papričku, ak ju máte radi, pridajte pokojne tiež, stačí ju nakrájať na malé kúsky a na kocky pokrájame aj údené tofu.

    Cestoviny so zimnou zeleninou a tofu - obrázok 1
  2. 2

    Naparenú brokolicu zlejeme a nahrubo nasekáme. Všetku zeleninu i tofu vložíme do väčšej misy, pridáme biely jogurt a trocha byliniek, ktoré jedlo prevoňajú. Mal som chuť na niečo jemné, nie príliš slané, nuž som zeleninou nijak neokorenil a pridal som len trocha bazalky a oregana, kamarátia sa :)

  3. 3

    Zeleninu s jogurtom, tofu a bylinkami zamiešame, pridáme lyžicu olivového oleja a postavíme vodu na cestoviny. Akýkoľvek druh, ja som si vybral celozrnných BIO sobov z Ikei povaríme pár minút, scedíme, osolíme štipkou soli a pridáme do misy. Dobre zamiešame a servírujeme na tanier, kde pokvapkáme dobrým olivovým olejom a hneď podávame :-)

    Cestoviny so zimnou zeleninou a tofu - obrázok 3
  4. 4

    Môj tip : Ak požijete sójový jogurt, jedlo sa stane vhodným aj pre vegánov.

Diskusia k receptu

bozulka
Stále ma prekvapuješ...ceľkom sa mi recept páči,len uvažujem nad tou mrkvou,nebola tuhá a nepustila veľa šťavy?
martinis
Nech vám chutí, priatelia :-))
@bozulka : to som rád ! ;) Tuhá sa mi nezdala, mrkvu jem surovú kedykoľvek, takže som zvyknutý, samozrejme možno ju postrúhať jemnejšie alebo podusiť. Šťavu nepustila :-))
alex37
skvele sa ti to podarilo skombinovať, trafil si mi moje chute. Určite tento týždeň k obedu budú tvoje cestovinky :-)
ivkapivka
Prosím Ťa, tú cibuľu si dával do jedla surovú??? Surová cibuľa je veľmi ťažká na žalúdok a prebila všetky chute. Ale veľmi dobrý recept, no ja som cibuľu musela vrátiť z taniera spolu s cestovinami a osmažiť ich. Až potom mi chutilo.
martinis
@ivkapivka áno, použil som surovú cibuľu. Môže na žalúdok pôsobiť ťažko, to súhlasím, ale ja mám surovú cibuľu rád, takže mne neprekáža. Navyše jogurt by mal trocha mierniť jej chuť. Ak sa ti však jej chuť zdala prisilná, tak si sa veľmi dobre vynašla, možno ju samozrejme opražiť. Mrzí ma, že si mala trocha viac práce, ale som rád, že napokon chutilo :-)) Vďaka za komentár a podelenie sa o názor :-)
micanela
hned som vedela, kto je autor receptu - chutne a zdrave ako vzdy

pekny vikend




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia