Chlebové placky
Chlebové placky

Cesnakový naan

crenai - fotkacrenai, 19. decembra 2021
Cesnakový naan
Foto: crenai

Jeden z množstva výborných plochých chlebov.

6
porcií
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 ml teplá
1 KL
1 KL
1 PL
2 PL
4 strúčiky
1 bal.




Postup

  1. 1

    Do väčšej misky si dáme cukor, vodu a droždie. Počkáme na aktiváciu droždia.

  2. 2

    Pripravíme si cesnakové maslo, roztopením masla a pridaním prelisovaného cesnaku.

  3. 3

    Do misky s droždím pridáme múku, 2 KL cesnakového masla, 1 PL bieleho jogurtu a miesime približne 7 minút, kým vznikne hladké, nelepivé cesto.

  4. 4

    Z cesta vytvarujeme guľku, pokvapkáme trochou masla a necháme podkysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.

  5. 5

    Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 6 kusov, vytvarujeme guľky, poprášime múkou, zakryjeme fóliou a necháme ešte 20 minút podkysnúť.

  6. 6

    Guľky rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm.

  7. 7

    Opečieme na rozpálenej, suchej panvici z oboch strán po dobu 2 minút.

  8. 8

    Natrieme cesnakovým maslom a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia