Cesnačka-jedna z mnohých alternatív

frezia68 - fotkafrezia68, 22. novembra 2010
Cesnačka-jedna z mnohých alternatív
Foto: frezia68

V tomto jesennom,upršanom,nezdravom počasí nezabúdajme na prevenciu.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 liter ,alebo bujón
4-5 ks  - strúčiky
3 dkg
 nasekané




Postup

  1. 1

    Cesnak nakrájame na plátky a podusíme na prepustenom masle (oleji ),prilejeme vývar,prevaríme.

  2. 2

    Rohllíky nakrájeme na krúžky,opečieme na zvyšnom masle z oboch strán do zlatohneda.

  3. 3

    Do hotovej cesnačky pridáme bylinky podľa chuti-tymián,bazalka,šalvia.....ja som mala petržlenovu vňať,vňať cibuľly a bazalku.Do tanierov dáme vývar,krúžky opečených rohlíkov posypeme strúhaným syrom,položíme na vrch polievky,pridáme bylinky.Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ajan16
Podobne robím cesnačku.Dám variť 2-3 zemiaky.Uvarené rozmagam.
Do misky dám trochu oleja,červenú papriku,pretlačený cesnak a
vlejem do polievky,dochutím.Pridám do taniera opečený chleba
na kocky.Niekedy zahusťujem 1-2 vajíčkami.

tinca
@fr ézia a ešte ju tak podávať vo vydlabanom malom chlebíku mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia