Casarecce s tuniakom a rukolou

bugout - fotkabugout, 14. marca 2021
Casarecce s tuniakom a rukolou
Foto: bugout

Pár podobných receptov tu je. Tak pridávam aj môj. Teda nie môj, ale takto robím ja. Autorom receptu je Gennaro Contaldo. Originál boli Zobraziť celý popisPár podobných receptov tu je. Tak pridávam aj môj. Teda nie môj, ale takto robím ja. Autorom receptu je Gennaro Contaldo. Originál boli špagety, ja som robil casarecce...

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (cestoviny)
200 g (v konzerve)
4 ks
2 strúčiky
podľa chuti
3-4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Omáčka sa robí cca sedem minút kým sa do nej pridajú cestoviny, tak podľa toho pripravujte cestoviny. Na olivový olej dáme na stredne silný výkon ančovičky, cesnak, čili a po cca dvoch minútach paradajky a spolu robíme ďalšie zhruba tri minútky. Pridáme kapary a spolu robíme ďalšiu minútku.

  2. 2

    Do omáčky pridáme uvarené cestoviny aj s trochou vody z cestovín (pol žufanky) a ďalšiu minútku spolu robíme a premiešavame, aby sa cestoviny obalili omáčkou. Ak sú moc suché, podlievame vodou z cestovín. Vypneme zdroj tepla a vmiešame čerstvú rukolu. Rukolu dávame na etapy, keď jej dáme naraz veľa, zlepí sa do hromady a sú z nej také nevábne veľké chuchvalce. Na záver pridáme tuniaka z konzervy, zakvapneme citrónom a jemne premiešame...

  3. 3

    Podávame s čerstvou rukolou, ktorú len premiešame s citrónom, soľou a olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia