Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom

xd - bez fotkyxd, 24. februára 2016
Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Foto: xd
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

340 g
60 ml
4 strúčky pretlačený
1 ks rozšľahaný
150 g
50 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme na neskoršie použitie. Špagety pokvapkáme trochou olivového oleja.

  2. 2

    Zohrejeme 60 ml olivového oleja. Pridáme cesnak a po asi 30 sekundách prilejeme vodu z cestovín. Zredukujeme to na polovicu. Znížime teplotu a pridáme cestoviny spolu s rozšľahaným žĺtkom. Miešame, kým žĺtok nezačne hustnúť.

  3. 3

    Vmiešame hrášok a polovičku parmezánu.

  4. 4

    Ochutíme soľou a korením. Naložíme na tanier a posypeme zvyšným parmezánom.

Diskusia k receptu

afataga
fajn recepis, len sa nesmie urobit prazenica, pripada mi to trochu taka variacia na carbonara
caterina
idem aj ja dnes robit podobny recept, len hrasok vymenim za cuketu :)
danda3
Jednoduché a pritom chutné jedlo a fotka láka k vyskúšaniu.☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia