Cukinová kyslá omáčko-polievka

2010 - bez fotky2010, 22. marca 2011
Cukinová kyslá omáčko-polievka
Foto: 2010

Je ich tu viac ale pridam jednu z nasich prisposobenych taka varianta slovenskej kyslej.

10 minut minút
príprava
20 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

2 menšie
3-4
500ml
200 ml
2 lyzice
1/2 lyzicky
1lyzica
1hrncek na podliatie
2 lyzice na drobno sekany
1lyzica - dobry
1 nasekana nadrobno a oprazena na oleji
2 struciky
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Zemiaky osupeme a nakrajame na kocky a dame varit do osolenej vody. Na panvicu sa dame trochu olivoveho oleja a dame zlahka oprazit na drobno nakrajanu cibulu a cesnak.Posypeme troskou sladkej cervenej papriky a odlozime na stranu.

  2. 2

    Male cukiny umyjeme a nastruhame na hrubsie .Ked su zemiaky skoro hotove pridame k nim varit. Pridame oprazenu cibulku , cesnak a hrncek vyvaru ( odkladame do kelimkov do mrazaku).Kratko povarime 1-2 minuty.

  3. 3

    V miske si rozmiesame vlazne mlieko s kyslou smotanou a dvoma lyzicami maizeny. ( Mne sa nechcelo ale preba poriadne premiesat alebo liat cez sitko). Znizime plamen vmiesame do zeleniny , pridame lyzicu Thajskej sladkej chilli omacky ( ta je ako nahrada za cukor plus je to taky dobry madarsky Pista nestiplavy.). a stedro pridame cerstvo nasekany kopor ( mame radi vela ). Prevarime.

  4. 4

    U nas sa moc neochucuje do polievky , len ked tak trochu soli , kazdy ma nachystany kusok citrona aj chilli a prida si ako mu chuti. Na to volske oko ...parada ...Dobru chut

Diskusia k receptu

2010
Slovenska kysla klasika "trosku" prisposobena preto je v cinskej miske...
alexdidi
Naozaj slovenská kyslá klasika a dobrá, ktorú robievam zvyčajne v inom ročnom období z tekvice, ale teraz práve čakajú dve cukety v chladničke a uvažovala som čo z nich urobiť, tak toto pripomenutie mi prišlo veľmi vhod, ďakujem...a milujem rovnako z volským okom, i keď pre manžela tam musí byť kus mäsa alebo klobásy, špekačky.....
frezia68
Podobné polievky varievam a túto Tvoju vyskúšam,cukety mám :-)))
zvoncek
všetko z cukiny máme radi, väčšinou ich pripravujeme plnené s tým, čo chladnička dá., pre obmenu vyskúšam, ukladám do MKK
2010
Hombre, najlepsia varianta -garancia chute este porazi aj Vegetu, pridame Ve-Sin.
PS: hm... v preklade 100% pravy glutamat :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia