Foto: 2010
Je ich tu viac ale pridam jednu z nasich prisposobenych taka varianta slovenskej kyslej.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 menšie |
|
3-4 |
|
500ml |
|
200 ml |
|
2 lyzice |
|
1/2 lyzicky |
|
1lyzica |
|
1hrncek na podliatie |
|
2 lyzice na drobno sekany |
|
1lyzica - dobry |
|
1 nasekana nadrobno a oprazena na oleji |
|
2 struciky |
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Zemiaky osupeme a nakrajame na kocky a dame varit do osolenej vody. Na panvicu sa dame trochu olivoveho oleja a dame zlahka oprazit na drobno nakrajanu cibulu a cesnak.Posypeme troskou sladkej cervenej papriky a odlozime na stranu.
- 2
Male cukiny umyjeme a nastruhame na hrubsie .Ked su zemiaky skoro hotove pridame k nim varit. Pridame oprazenu cibulku , cesnak a hrncek vyvaru ( odkladame do kelimkov do mrazaku).Kratko povarime 1-2 minuty.
- 3
V miske si rozmiesame vlazne mlieko s kyslou smotanou a dvoma lyzicami maizeny. ( Mne sa nechcelo ale preba poriadne premiesat alebo liat cez sitko). Znizime plamen vmiesame do zeleniny , pridame lyzicu Thajskej sladkej chilli omacky ( ta je ako nahrada za cukor plus je to taky dobry madarsky Pista nestiplavy.). a stedro pridame cerstvo nasekany kopor ( mame radi vela ). Prevarime.
- 4
U nas sa moc neochucuje do polievky , len ked tak trochu soli , kazdy ma nachystany kusok citrona aj chilli a prida si ako mu chuti. Na to volske oko ...parada ...Dobru chut
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
PS: hm... v preklade 100% pravy glutamat :)
www.hospodarskyklub.sk/hd-dennik/index.cgi?2004.1.30+priloha:2...