Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Čučoriedkový koláč s ricottou

roxanne - bez fotkyroxanne, 12. apríla 2020
Čučoriedkový koláč s ricottou
Foto: roxanne

Tento koláč je niečo medzi bublaninou a cheesecakom. Mňam.

8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
200 g
100 g
100 g
100 g
1 ČL
štipka
200 g čerstvé
1/2 ks
1 bal.
400 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Rozbijeme vajíčka, oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky riadne vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, ja používam metličkový šľahač ako pomocníka. Pridáme jemne rozpustené maslo a ricottu. Postupne pridávame múku zmiešanú s krupicou (teraz som dala pšeničnú, nabudúce vyskúšam pohánkovú). Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu z cca polovice citrónu.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh, ktorý opatrne pridáme do cesta. Teraz prichádza fáza s čučoriedkami - tentokrát som ich primiešala do cesta, ale myslím, že nabudúce ich radšej poukladám navrch cesta a jemne ich doň vtlačím. Budú tak rovnomerne rozmiestnené a nebudú v kopách uložené na dne koláča, ako sa mi teraz stalo.

  3. 3

    Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný pekáč, ja som na toto množstvo použila okrúhlu jenskú misu s priemerom 26 cm. Pečieme 35 min na 180 °C. Po upečení jemne posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia