Foto: eraserhead
Ensis directus.
porcie
na 200 °C
Postup
-
1
Mušle musia byť živé (musia reagovať na dotyk). Najskôr mušle namočíme na 3 hodiny do studenej a osolenej vody aby sme ich zbavily piesku (úplne sa to aj tak nepodarí takže nejaké to zrnko Vám aj tak zaškrípe pod zubom).
-
2
Mušle otvorte a rukou alebo s nožom oddeľte mäkkýša tak aby ostal iba na jednej časti mušle, druhú časť mušle odstráňte. Takto pripravené ich dôkladne umyte studenej tečúcej vode.
-
3
Striedku chleba nastrúhajte, zmiešajte s nasekaným petržlenom, pažítkou, trochou soli, práve zomletým čiernym korením a olivovým olejom. Pripravenou zmesou naplňte-prekryte mušľu. Dajte piecť do rúry na 200°C a 10 minút. Podávajte teplé
-
4
Tento ulitník okrem toho že vynikajúco chutí aj zaujímavo vyzerá .......
-
5
Ok, nezabudnite že gratinovať sa dajú aj iné potvory ..........
sortiment.metro.sk/sk/britvovka-jedla-f5/142179p/...
úplne najlepšie je keď si tieto a iné mušle môžeš nachytať sám, ak by si náhodou bol pri mori skús to (len si najskôr over či v tom ktorom štáte nie sú chránené).
ako som už písal ja chodím k moru do úplných zapadákovov a varím pre celú skupinu z potravín ktoré sú v danej lokalite k dispozícii
Každopádne, dalo by sa to pochopiť ak by išlo o nejakú formu reklamy .....
Dva odkazy však dokresľovali recept a dve možnosti ako si mušle chytiť sám.
Tretí odkaz bol odkaz na domovskú stránku (môj vlastný recept na vareche) s tým že gratinovaním sa dajú pripraviť aj iné mušle.
Štvrtý odkaz bol na web counter (už som ho použil viackrát, nevadilo im to a dodnes počíta pri niektorých receptoch).
ale ak ich chceme pripraviť ako tento recept, stačí ich otvoriť v hrnci na ohni 1-2 minúty a dalej postupovaž ako je popísané v tomto recepte