Bravčové stehno s olivovou omáčkou a syrom s modrou plesňou
Foto: alicka80
Pre milovníkov olív. Toto je výtvor a výmysel môjho milovaného manžela. Je to fantastické a jednoduché jedlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäsko si narežeme na plátky a naklepeme. Na rozpálený olivový olej dáme nakrájaný cesnak na plátky a olivy nakrájané na krúžky, opražíme. Postupne pridávame plátky mäsa a z oboch strán ich osmahneme. Keď sú všetky kúsky osmahnuté, vrátime ich do hrnca, posolíme a okoreníme a podlejeme vodou. Pridáme aj na krúžky nakrájanú jednu väčšiu mrkvu. Necháme dusiť kým nie je mäso mäkké.
- 2
Zemiaky načistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.
- 3
Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho zo šťavy. Do nej pridáme smotanu na varenie, pažítku a rozmixujeme ju. Pridáme trošku sójovej omáčky, podľa chuti dochutíme a zahustíme troškou solamylu. Potom do omáčky vrátime mäso a už len krátko povaríme.
- 4
Podávame (u nás) s varenými zemiakmi a na mäso dáme plátky syra s modrou plesňou. (Bavaria blu).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu