Bravčové stehno s olivovou omáčkou a syrom s modrou plesňou

alicka80 - bez fotkyalicka80, 8. mája 2012
Bravčové stehno s olivovou omáčkou a syrom s modrou plesňou
Foto: alicka80

Pre milovníkov olív. Toto je výtvor a výmysel môjho milovaného manžela. Je to fantastické a jednoduché jedlo.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
20 dkg, (na váhu)
500 ml
1 ks
6 ks
1 PL
1 PL
1 kg




Postup

  1. 1

    Bravčové mäsko si narežeme na plátky a naklepeme. Na rozpálený olivový olej dáme nakrájaný cesnak na plátky a olivy nakrájané na krúžky, opražíme. Postupne pridávame plátky mäsa a z oboch strán ich osmahneme. Keď sú všetky kúsky osmahnuté, vrátime ich do hrnca, posolíme a okoreníme a podlejeme vodou. Pridáme aj na krúžky nakrájanú jednu väčšiu mrkvu. Necháme dusiť kým nie je mäso mäkké.

  2. 2

    Zemiaky načistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody.

  3. 3

    Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho zo šťavy. Do nej pridáme smotanu na varenie, pažítku a rozmixujeme ju. Pridáme trošku sójovej omáčky, podľa chuti dochutíme a zahustíme troškou solamylu. Potom do omáčky vrátime mäso a už len krátko povaríme.

  4. 4

    Podávame (u nás) s varenými zemiakmi a na mäso dáme plátky syra s modrou plesňou. (Bavaria blu).

    Bravčové stehno s olivovou omáčkou a syrom s modrou plesňou - obrázok 4

Diskusia k receptu

chutimi
mam z toho trochu zmiesane pocity (kombinacia chuti), ale neochutnal som, tak nemozem hodnotit. chcelo by to ale kazdopadne trocha vkusu pri servirovani...posobi to na mna odpudivo ako je to utopene v tej omacke
ainy
@chutimi chuti sa nemusíš báť, pokiaľ máš rád olivovú chuť...ten syr je pre mňa v chuti taká "bodka nad i" a to servírovanie....vieš, každý ako má rád. My máme radi presne takto...veľa, veľa omáčky a naopak, neznášame teraz to moderné servírovanie všetko "na kôpku"....veď to nikdy nevar a servíruj ako sa ti páči :-)
jan998
Dnes som to varil. Je to vyborne, len som si dovolil jednu malu upravu. Trocha plesnoveho syra som rozmixoval do omacky. Dostalo to uplne inu chut. Vrelo doporucujem
ainy
@jan998 teším sa, že si sa na to dal, že si si to upravil podľa seba a že ti chutilo :-) Nabudúce to urobím podľa tvojho nápadu. Syry máme radi a nebránime sa novej chuti :-)
radliky
parada presne taketo nieco som hladal :) Ale aj ja radcej ten syr dam do omacky a naservirovane to mas podla mna uplne v pohode ;)Chutovka :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia