Bravčové na hubách

eraserhead - fotkaeraserhead, 13. októbra 2013

Ak bravčové nemôžete skúste to s hydinou

2
porcie
2 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
300 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na hrúbku 2cm, zľahka naklepeme päsťou, osolíme a okoreníme práve zomletým korením, rukou povtláčame poriadne do mäsa. Na rozpálenej masti prudko opekáme z oboch strán (spolu 3-5 minút) v závislosti od hrúbky.

  2. 2

    Mäso vyberieme z panvice odložíme do tepla, na panvicú pridáme lyžicu masla necháme roztopiť a sprudka opečieme (tak 3 minúty) nakrájanu šalotku a hríby, krátko pred dokončením jemne solíme a koreníme.

  3. 3

    Hríby a cibuľu použite ake máte.

Diskusia k receptu

tiginko
neprekomplikované, jednoduché, tak ako to máme radi
pusta
nádherné jedlo, úžasná fotodokumentácia, 5***** nesporne...
@eraserhead , prepáč, že manifestujem svoju nevedomosť a spýtam sa, či možno bez obáv konzumovať bravčové pliecko "medium", veľmi ma to láka, len nemám istotu.
len faktická poznámočka, kuriatka nepatria medzi hríby, týmto terminom sa označuje len malá skupina húb ako napr. dubáky,hríb dubový, hríb smrekový, hríb žltomäsový, hríb zrnitohlúbikový, hríb siný...dúfam, že mi to nemáš za zlé.
dakujem ti za odpoved.
mariamka
dobre to vyzera, len asi by som dlhsie piekla mesko aj tie kuriatka.. :)
eraserhead
@pusta toto jedlo vzniklo úplnou náhodou keď mi ostalo mäso z iného receptu, tak som to flákol na panvicu a bolo, a či sa môže konzumovať takmer surové to neviem, ja to mám rád.
nedávno k jednému receptu @2010 zavesil také video (skúsil som aj to)




a hríby huby tam sa vzdávam možno nám @julica poradí
pusta
@eraserhead , nie som rigídna , skôr nekonvenčná :D neuľpievam na na starozaužívanom, skôr som progresívna a novotám sa nebránim :-)))
sama som už z nedočkavosti takéto mäsko skonzumovala a chutilo mi, nič sa mi nestalo. :-)))
bola to iba číra zvedavosť, lebo som počula od skúsenejších, že sa to nesmie, nemá, len mi nevedeli povedať, prečo nie...a teba považujem za fachmanna :-)))
a čo sa týka húb a hríbov, na to ma upozornili práve hubári...lenže v praxi medzi laikmi sa ako hríby bežne označujú huby všeobecne.
z toho sa predsa nestrieľa...dakujem ti za úprimnú odpoved a pridané video.
máš úžasné recepty (Y)
megdesign
Od mala pravidelne chodim na huby a kuriatka su huby. Huba (vseobecne) je celad hubovitych (penicilin je taktiez huba - nie hrib). Hociaka pliesen je huba. Hrib pravy je tiez huba. :)

Ale to je len hra na slovicka.... Ked sa povie "ideme na hriby" tak sa isto nejde len na Hrib pravy ale aj na podpnovky a ine huby :P
pusta
@megdesign , súhlasím s tebou, rukolapne si to vysvetlil a zdôvodnil...
páči sa mi to. :D
vdaka :-))
tiginko
väčšina ľudí chodí na hríby, lebo sa to tak jednoducho ľudovo povie. Netreba z toho stále robiť vedu
evanaaa
Ešte k tomu mäsu - viem, že je nejaký rozdiel medzi poloupečeným ( alebo polosurovým?) mäsom hovädzím, aj to nie so všetkými druhmi, a medzi bravčovým, tam sa všeobecne vie, že musí byť tepelne upravené, môže obsahovať "škrkavky" či ako sa to presne volá, ale neviem, prečo a či hovädzie nie. Inak, recept sa aj mne páči, ale tiež by som mäso prepiekla.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia