Bravčové mäso s haluškami a kapustou

boddez - bez fotkyboddez, 4. mája 2011
Bravčové mäso s haluškami a kapustou
Foto: boddez

Velmi u nás oblubený a hlavne zaujímavý recept skvelá kombinácia mäsa a Halušiek s kapustou

5
porcií
60 minút
príprava
80 minút
na 250 °C

Suroviny

1200 g
0.2 l
7 strúčikov
2 g
1/2 ks
1/4 ks
1/4 ks
2 g
2 g
2 g drvená sušená
5 g
250 g
1 kg
1 kg postruhané
100 g
3 l




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme Očistime od tučného priečne a pozdlžne urobíme asi 2cm rezy

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 1
  2. 2

    na panvici si rozohrejeme olej a mäso zlahka opračime resp...aby sa uzavrela v nom šťava

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 2
  3. 3

    v nádobe si v oleji rozpučíme cesnak pridáme čierne korenie papriku sladku soľ majoránku a opečene maäso v nom napácujeme a odložime na pol hodinku do chladničky

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 3
  4. 4

    po pol hodnke vyberieme maso z pácu dáme ho do pekáča a dolejeme zvyšný pác rukou ho ešte premsírujeme

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 4
  5. 5

    Nakrajame si Mrkvu

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 5
  6. 6

    Petržlen

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 6
  7. 7

    Zeler

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 7
  8. 8

    zeleninu pridáme do pekáča k mäsu posypeme kôprom a vložime do rúry predhriatej na 250stupnov prikrijeme

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 8
  9. 9

    pečieme pri 250stupnoch 70 minút potom teplotu stiahneme na 180stupnov pekáč odkrijeme mäso rozporcujeme a pečieme ešte 10 minút

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 9
  10. 10

    Dáme si variť vodu očistíme zemiaky našuchame pridáme hladku múku soľ urobime z nich klasicku zmes na Halušky do vriacej vody postupne prihadzujeme halušky...vyberame ich až ked stupnu na povrch.Opražíme si slaninku urobíme klasicke halušky s kapustou

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 10
  11. 11

    potom teplotu stiahneme na 180stupnov pekáč odkrijeme mäso rozporcujeme a pečieme ešte 10 minút

    Bravčové mäso s haluškami a kapustou - obrázok 11

Diskusia k receptu

ursula4
túto kombináciu pečeného mäska s haluškami robím min.20 rokov,máme to veľmi radi
kata50
No toto bude prudko jedlé :-)) Môžem sa opýtať ? Tá zelenina spolu s výpekom ostáva nepovšimnutá ? Alebo sa ešte upravuje ďalej ? Ďakujem.
vierik
Bóže to by som si dala,to musí byť dobrééé,ja viem že je :-)
boddez
vierik, no míína sa míína...lebo už prišiel domov aj dedko super kombinácia je to teraz budem musiet dva dni ..prečisťovať organizmus...:)
letisia
@boddez mne sa nedá zobraziť tá stránka na ktorú si sem dal link. Tento recept sa mi veľmi páči, výborná kombinácia chutí. Ale mám otázku. Nie je lepšie, keď sa napácuje hneď surové mäso, aby nasiaklo ingrediencie pácu lepšie?
ainy
mňamka....a zase sa bude priberať :-) no a čo!!! :-)
boddez
letisia aky link?...noo je možne to aj dobredu napriklad na noc dat do pááácu...to mäso som len opiekol aby ostalo šťavnate...každy revept sa da podla mna prispôsobit podla svojho...

ainy zajtra niečo dieeetne...aby sa nepovedalo..:)
ewitka123
tuto kombinaciu som ešte nemala ale určite ju vyskušam... škoda že sa to tu neda hneď aj ochutnať:)
letisia
@boddez , veď ja som to tak myslela, že napácovať, aby bolo do hĺbky ochutené a potom prudko opiecť, aby bolo šťavnaté.
boddez
letisia/tak tak..samozrejme že sa aj tak dááá...:)
matased
Tak sa na toto teším, je to podľa môjho gusta a rodinka sa bude olizovať.Super!
betka11
zaujímavý recept,robila som podla receptu skrúcaneho nakladaná krkovička s kapustovými haluškami a bolo to famozne,podáva sa to aj s tou zeleninou alb?
budkar
Podľa postupu, ale s baraním pečeným mäsom, no bez zeleniny, je to u nás známa "salašnícka baranina".
paveljrk
Krásny recept.Dobrá kombinácia.Ešte šťastie že som po obede.A priberanie?Maličkosť!Kto chce nech priberá.Aj dobré sa dá jesť bez následkov.Netreba byť pahltný a jesť len z mierou.
anninkka
aj ja to robievam len s udenym mäsom je to tieš vynikajuce



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia