Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
70 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
200 g
250 ml
40 ml
2 ks
4 strúčiky
100 ml
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1/2 zväzku
1/2 zväzku




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

  2. 2

    Olej zmiešame s nasekanými bylinkami, nastrúhanou citrónovou kôrou a koňakom a nalejeme na mäso. Marinujeme najmenej 12 hodín, pričom mäso viackrát obrátime.

  3. 3

    Tuk rozpálime v pekáči a opečieme v ňom mäso. Potom ho vložíme do rúry predhriatej na 220°C a pečieme asi 60 minút. Počas pečenia podlievame červeným vínom.

  4. 4

    Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Pridáme k nim vňate nasekané nadrobno, nastrúhaný syr a premiešame.

  5. 5

    Zmesou potrieme upečené mäso a ešte 10 minút zapečieme. Nakrájame na plátky a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia