Bravčový kotlíkový guláš z hrnca

megdesign - fotkamegdesign, 6. februára 2014
Bravčový kotlíkový guláš z hrnca
Foto: megdesign

Môj postup na môj guláš. :)

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
5 ks
1,5 kg
5 strúčikov
1 PL
1/2 PL
5 guličiek
5 guličiek
3/4 bal.
0,7 l
2 l
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny.

    Bravčový kotlíkový guláš z hrnca - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme masť, necháme rozpustiť a vsypeme na kocky nasekanú cibuľu, strúčik cesnaku, jemne okoreníme, jemne osolíme a opražíme do sklovita.

    Bravčový kotlíkový guláš z hrnca - obrázok 2
  3. 3

    Ak máme cibuľu do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäso a zatiahneme.

    Bravčový kotlíkový guláš z hrnca - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme červenú papriku, rascu, premiešame a necháme "pustiť šťavu" /prykrijeme a na najmenšom plameni dusíme/

    Bravčový kotlíkový guláš z hrnca - obrázok 4
  5. 5

    Ak pustilo mäso štavu, pridáme na drobno nasekaný cesnak a dusíme prikryté ďalej.

    Bravčový kotlíkový guláš z hrnca - obrázok 5
  6. 6

    Ak sa nám mäso vydusilo na tuk...

    Bravčový kotlíkový guláš z hrnca - obrázok 6
  7. 7

    pridáme vývar, zemiaky, guličky korenia, soľ, bobkový list a prikryté dusíme. Ak máme zemiaky skoro hotové, pridáme lečo a ešte krátko prevaríme. Tak cca 10 min.

    Bravčový kotlíkový guláš z hrnca - obrázok 7
  8. 8

    Odstavíme z ohňa, pridáme ešte jeden pretlačený strúčik cesnaku a hrsť rozdrveného majoránu. Guláš nesmie vrieť, aby zostala vôňa majoránu a cesnaku.

    Bravčový kotlíkový guláš z hrnca - obrázok 8
  9. 9

    Necháme ešte chvíľu prikryté, tak cca 10 min. a môžeme servírovať s čerstvým chlebom. PS: Guláš sa ničím nezahusťuje. Žiaden chlieb, nastrúhaný zemiak a pod. Guláš sa nám zahustí sám. PS2: To v bielej nádobke je Trinidad Moruga Scorpion. Podla chuti si dá každý do taniera a to v tej fľaši je zmes cesnaku, rajčín a soli. Tiež na dochutenie. :) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
Dobrý gulášik!Prehĺtam tu nasucho:-))už sa lepšíš s tým rozpisom surovín:-)Čo je to TrinidadMoruga Scorpion?Musím ti dať 5*,lebo je to po mojej chuti...
radost
@Marcel
krem bobkového listu-dávame tak isto..aj tú rajčinovo-cesnakovo slanú vec máme..aj tú nakoniec pridáme..
a nám stačí obyčajné čili..
recepis je to veľmi mojej chuti milý...
a môže byť aj viac dní po sebe..stále chutí..stále hreje..:-)
denyany
Zajtra mám tiež guláš v pláne, robievam ho tak ako ty, ale náš bude len pikantný, štipľavý nemusíme:-)
brambora
tak ku stolu len velmi male krociky musis ist, aby si nevylial dobrotku. :D
viera1
Asi nechodíš k stolu s tanierom,ale rovno celý hrniec,nie?
mariamka
robim asi z takych mnozstiev co ty, v malom sa gulas proste robit neda :) akurat najprv urobim zeleninovy zaklad, az potom maso, namocene huby, trochu piva na podliatie, na zaver cesnak a majoran,.. a mam asi cervensiu papriku :), toto je nasa typicka silvestrovska davka :)

eviana
@megdesign , parádny guláš si navaril... a ako tak kukám, šak ten hrniec vlastne tiež riadny kotlík, ba kotol - aj ten @mariamkin :) Ale gulášu sa neoplatí málo variť, poznám z vlastnej skúsenosti a keď tak tiež až po bočnice :) Ej veru by mi bodlo za tanier z neho aj ščul hneď :)
angiek
robievam podobne az na to, ze nedavam bobkovy list a nove korenie, vyskusam



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia