Bolonská omáčka ani pravá ani ľavá, asi taká ako by mala byť

2010 - bez fotky2010, 1. februára 2013

"Vždy tie veľké klasické recepty, su najviac domotané," povedal Alessandro Circiello, z Talianskej federácie kuchárov tu je ako to vari on...

Suroviny

6 plátkov
2 ks (veľké)
2 PL
3 strúčiky (rozdrvený)
2 ks (nakrájaná)
1
1 kg (chudé)
2 poháre
2 ks po 400 g
2
 čerstvo nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Na troche oleja oprazime taliansku slaninu panceta do zlatista, pridame cibulu a cesnak a oprazime do sklovita. Zvysime teplotu a pridame mlete maso a oprazime kym nezmeni farbu. Podlejeme vinom a varime pokial sa tekutina neznizi o tretinu. Pridame drvene paradajky z konzervy a pokrajanu zelerovu vnat a bobkovy list zakryjeme a dusime tak 1 hodinu az 1.5 hodiny obcas premiesam az nam nezhustne ochutime sol , korenie.

  2. 2

    Do vacsieho hrnca si dame varit do osolenej vody tagliatelle , scedime a rozdelime na porcie , pridame dobru velku naberacku omacky posypeme struhanym parmezanom a dakdo si pridava trosku cierneho korenia.

Diskusia k receptu

babidka
:-))) Nuz ano , taka je "priblizne " bolonska omacka ...ved kto vie presne na 100% ze je to "to prave" ? Priznam sa vsak bez mucenia ze ja pouzivam slaninu domacu udenu , mrkvu struham a davam svoje vlastne paradajkove pyre .Vino obcas dam a ked nemam , tak je to "ne-vinne" . Takze je to taka pravo-lava :-)Ale dobra ....
soncya
mrkvu pridávaš zároveň so zelerom - odhadujem.
sovka62
Veru, ťažko tvrdiť, ktorá je pravá a ktorá ľavá. Ja robievam trochu inak, bola som presvedčená, že do pravej má tá moja ďaleko a utrpela som šok, keď návšteva z Ameriky po ochutnaní vyhlásila: Ááááá, spaghetti Bolognese....
2010
@afagata , presne ako hovoris, ale nikdo z nich nema tu trufalost to nazvat , prava , originalna z respektu k tomu klasickemu receptu aj Ital nazval tu svoju Bolognese - Boloňská omáčka podle mojí babičky :-)
babav
Ani prava ani lava,ale urcite fajnova.Obsahuje vsetky podstatne suroviny a kazdy kuchar si ju moze vylepsit podla vlastnej chuti(vid.podobne recepty).
afataga
mne sa prave na tej Manuelovej nepacie tie kuracie pecienky, aj ked jeho recepty mam celkom rada, vacsinou, ale ja tvoje mam rada, skoda ze ich schovavas



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia