BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. Špenátový quiche (kiš)
Foto: norbertklubert
DOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA ____________________________________________
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto: Z múky, zmäknutého masla a vody uhnetieme podľa potreby hladké nelepivé cesto. Z cesta urobíme guľu, ktorú zabalenú do fólie necháme minimálne 120 minút odpočívať v chladničke.
- 2
Cesto už potom nehněteme, len z neho rúk rúk alebo ľahko valčekom pripravíme placku maximálne polcentimetrové hrúbky a vložíme do vymastenej formy (koláčové alebo tortovej), okraje zrežeme. Cesto popicháme vidličkou. Cesto poukladáme na kúsky nakrájanú slaninou (môžeme ju osmažiť) a syrom. Rozšľaháme šľahačku (smotanu) s vajcami, pridáme štipku mletého muškátového oriešku a nalejeme do formy.
- 3
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi tri štvrte hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pečiem ho často a vždy je fantastický :-)
super quiche, gratulujem!!! a to mi len včera tvrdili, že takýto quiche neexistuje DDDDD
nuž, ten kto vie, ten vie :-)
***** hviezdičiek ti rada posielam
Recept bol poslany jeho autorovi na prepracovanie.