BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. Makové šúľance

jannka1 - bez fotkyjannka1, 5. septembra 2015
BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. Makové šúľance
Foto: jannka1

DOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA _________________________________________________________

Suroviny

500 g
175 g
175 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme, nastrúhame na jemno alebo pretlačíme. K zemiakovej mase pridáme múku, krupicu, vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm, pokrájame na kúsky a z nich vytvarujeme šúľance. Šúľance vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a scedíme. Horúce zemiakové šúľance polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia