BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. Kuracie prsia so Schwarzwaldskou šunkou a hrachovou kašou

sabiik - bez fotkysabiik, 16. marca 2016
BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. Kuracie prsia so Schwarzwaldskou šunkou a hrachovou kašou
Foto: sabiik

DOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA __________________________________________

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
2 strúčiky
4 vetvičky
100 g
500 ml
1/2 ks
8 lístkov
8 plátkov
1 ks
Koreňová zelenina:
33 g
33 g
33 g




Postup

  1. 1

    Hrachová kaša V hrnci rozpálime 2 lyžice slnečnicového oleja a orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a restujeme asi 5 minút. Potom pridáme 1 vetvičku rozmarínu, namočený žltý hrach (močíme vo vode asi hodinu) a podlejeme pripraveným kuracím vývarom. Okoreníme, osolíme a varíme 20-25 minút domäkka. Podľa potreby dolejeme kuracieho vývaru a nakoniec rozmixujeme do hladka,

  2. 2

    Kuracie prsia Umyté a osušené kuracie prsia okoreníme a osolíme z oboch strán. Na každý plátok mäsa položíme 2 lístky bazalky, zabalíme ho do 2 plátkov Schwarzwaldskej šunky a spojíme špajľou. Takto pripravené kuracie prsia sprudka opečieme z oboch strán na panvici na rozpálenom slnečnicovom oleji. OPekáme spolu s 3 vetvičkami čerstvého rozmarínu. Potom vložíme opečené závitky do pekáča a dáme do predhriatej rúry piecť pri 160 stupňoch na 8-10 minút.

  3. 3

    Restovaná cuketa Z cukety odkrojíme oba konce, umyjeme ju a nakrájame na hrubšie kolieska. Okorenené a osolené kolieska opečieme z oboch strán na panvici v olivovom oleji.

  4. 4

    Servírovanie Na tanier dáme najskôr hrachovú kašu, potom plátky opečenej cukety a rozkrojený závitok môsa z ktorého vytiahneme špajľu. Celé pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia