Foto: eraserhead
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Bôb namočíme minimálne na 24 hodín do studenej vody, vodu často meníme.
-
2
Kože očistíme a zbavíme prebytočného tuku.
-
3
Bôb dôkladne umyjeme. V tomto momente môžete bôb zbaviť vrchnej šupky, nemusíte.
-
4
Kože dáme variť do osolenej vody. Uvaríme do mäkka. Môžete pridať lyžicu bieleho vínneho octu. Týmto spôsobom zbavíme kožu takmer všetkého tuku, takže jedlo určite nebude mastné a bude sa dať jesť tak teplé ako studené.
-
5
Do studenej a osolenej vody dáme variť bôb, pridáme trocha čerstvo namletého korenia. Varíme do mäkka (asi hodinu a pol). Môžete pridať pol lyžice bieleho vínneho octu.
-
6
Na panvicu dáme masť (použite akú máte kačaciu, bravčovú), pridáme na jemno nasekanú cibuľu, cesnak, celý rozmarín nakrájanú kožu. Na miernom plameni upravujeme 10-15 minút. Potom pridáme víno a na silnejšom ohni necháme kompletne odpariť.
-
7
Pridáme uvarený bôb a nasekané rajčiny zbavené šupky. Namiesto čerstvých rajčín môžete použiť rajčiny z konzervy. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Na miernom plameni upravujeme 10-15 minút. Podávajte teplé alebo studené.
-
8
verzia bôbu bez šupky (pre deti)
nakoľko nenachádzam v slovenskom jazyku termín ktorý by to skoropresne definoval
pretože keď si bežne zaužívané termíny napríklad "restovať" dáš sem
www.slex.sk/index.asp...
a sem
slovniky.korpus.sk/?w=restova%C5%A5&c=pc23...
vyjdú ti rôzne definície, tak si vyber. Ja to upravím aj v texte receptu.
Ten bôb je fajn vecička ........