Bio Bounty

sisok - fotkasisok, 16. marca 2013
Bio Bounty
Foto: sisok

Iste, už je tu zopár receptov na domáce Bounty, no dovolím si pridať ten svoj. Maslo je síce chutné a milujem ho použivať v Zobraziť celý popisIste, už je tu zopár receptov na domáce Bounty, no dovolím si pridať ten svoj. Maslo je síce chutné a milujem ho použivať v kuchyni, no pri sladkostiach sa maslu vyvarujem, ak môžem. A áno, ide urobiť domáce Bounty aj bez Hery, masla či iného tuku.

4-6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Ja som skúšala už viacero verzii domácich Bounty. S maslom, so sušeným strúhaným kokosom, s takou a hentakou čokoládou. V jednoduchosti je však krása, a od istého dňa nepoužívam maslo. Používam čerstvý kokosový orech, pracne očistený a pracne nastrúhaný. Chuťovo sa to samozrejme nedá porovnať.

  2. 2

    Takže keď je orech očistený a nastrúhaný, odoberieme z neho 125gr a zmiešame s koncentrovaným sladeným mliekom. Ja som touto hmotou naplnila moje klasické formičky, použijte kľudne aj formy na ľad. Vložíme na 12 hodín do chladničky. Po 12 hodinách preložíme formy do mrazničky a necháme ešte takú hodinku.

  3. 3

    Keď sú Bounty ako tak zmrazené, rozpustíme si horkú čokoládu na pečenie vo vodnom kúpeli. Ja pridávam 1 PL oleja, aby sa čokoláda leskla. Bounty vyberieme z formy, namočíme do roztopenej čokolády a položíme na tanier s papierom na pečenie. Necháme v chladničke este hodinku, aby čokoláda stuhla. Tieto Bounty budú mať tenkú vrstvu čokolády a vo vnútri budú šťavnaté vďaka čerstvému kokosovému orechu. Pochúťka s 3 ingredienciami.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Mnam vyzeraju vyborne, len neviem ci by sa mi podarilo ocistit kokosovy orech, ma dost tvrdy povrch ale musia chutit vyborne.
sisok
No je to trosku narocne, ale naozaj to musis vyskusat. Ja kokos otvaram takto : sroubovakom prepichnem 2 dierky z 3, ktore su na "zadku" kokosoveho orechu. Necham odkvapkat do pohara. Zoberiem noz a tupou stranou, rychlymi udermi bucham po strede kokosu a dookola, ako vajicko :) Ked odide ta tvrda skrupina, vyberiem kokosovu duzinu, tu hnedu supku davam dole skrabkou na zeleninu. Neviem ako sa to povie po slovensky :) No a potom uz iba struham a struham :)
hubata
Vždy som banovala že som sa nenarodila v Afrike, ale na záhoráckej horárni. V Afrike by mi stačila k životu minisukňa z kokosového lístia a tu musím nosiť bundu od Vietnamcov.
A ešte aj Bounty môžu tí Afričania mlsať večer pri televízore .........

A ja len zemiakové chipsy bez zemiakov.
cesminaz
Mnam krasne cokoladky ;-D,ale aj ja sa bojim toho kokosu,lebo raz sme to uz skusali a bola to katastrofa :-))) Ten kokos sa nedal ocistit!!!! Alebo zeby bol este nezrely a preto?? Ako spozname nezrely orech? Inak odkladam do KK,a ani ten orech s "TROMI OCAMI"ma neodradi,niako si snim uz poradim.. ;-DDD
staja
@cesminaz , tiež som to skúšala s kokosovým orechom, ale bez úspechu. Aj sa nám to podarilo nejako načať, ale to vnútro nebolo nič moc, bolo to suché. Dalo by sa to snáď nejako ťažko vydlabať, ale o použití škrabky ani reči...a strúhanie??? neviem
valeri
dobry recept, ale ja si neviem rady s kokosovym orechom, po niekolkych pkusoch som to vzdala.
danda3
Tak to je už iná káva s čerstvým kokosom, musí to byť riadna mňamka.♥
martamm
Dievčatá, pridávam návod na jednoduché čistenie kokosu, nech s páči : ostrým šrobovákom urobíme otvor v mieste, kde sa nachádzajú tri bodky na povrchu kokosového orecha, vyberieme si tú bodku, ktorá má najslabšiu blanu, vylejeme vodu z kokosu. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a na 15 munút vložíme kokos, po uplynutí času kokos začne pukať, dá sa šupka oddeliť, prípadne troška udieme tĺčikom, potom už to ide celkom ľahko. Zostane kokos s tenkou hnedou šupkou, ktorú ľahko dáme dolu škrabkou na zemiaky, potom nastrúhame :)
martamm
Sisok a vďaka za úžasný recept, môj manžel bude celý v&ytešený z takejto pochúťky :)
sisok
@martamm - ja dakujem za trik na otvorenie kokosu, vyzera prakticky, urcite vyskusam.
ubka
@martamm práve som mala v úmysle poskytnúť tento návod, nedávno som to videla na YouTube a dokonca som to už aj vyskúšala, mám však k tomu pripomienku, praktickú, musí sa s orechom hneď pracovať , najlepšie v rukaviciach, je horúci, lebo chladnutím sa znovu ,akoby prilepila kôrovitá časť k samotnému jadru.
iva63
zaujal ma recept, určite ho vyskúšam,ďakujem
martamm
ubka, ďakujem za vloženie linku, aj za upozornenie o nevyhnutnosti rýchlo s orechom pracovať, určite tento postup skúsim :)
jamarlen
tri suroviny, výborné!
orech sme už s pomocou :))otvorili, teraz by som prijal rady ku strúhaniu, na to nemá nikto triky?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia