Bezlepkové karamelové srdce fotorecept

zuzka193 - fotkazuzka193, 16. februára 2012
10
porcií
100 minút
príprava
40 minút
na 185 °C

Suroviny

Cesto :
7 ks
7 PL
5 PL
2 PL
1/4 bal.
2 PL
Krém:
300 g
1 l
1 ks
7 PL
150 g
Na ozdobu :
200 ml




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom dotuha vyšľaháme.

  2. 2

    Po jednom pridáme žĺtky a šľaháme 5 - 10 minút do hustej peny.

  3. 3

    Postupne pridáme múku, kakao, kypriaci prášok a olej.

  4. 4

    Cesto prelejeme do formy v tvare srdca a vo vyhriatej rúre upečieme.

  5. 5

    Pripravíme si krém. Cukor skaramelizujeme do svetlohneda a zalejeme ho polovicou mlieka. Karamel necháme rozvariť, potom pridáme vo zvyšnom mlieku rozhabarkovanú múku so zlatým klasom. Varíme 2 - 3 minúty na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

  6. 6

    Do vlažnej kaše všľaháme maslo.

  7. 7

    Upečený korpus pozdĺžne rozrežeme na 3 časti, naplníme karamelovým krémom a opäť zlepíme.

  8. 8

    Krémom natrieme aj celý povrch i boky torty.

  9. 9

    Tortu dozdobíme vyšľahanou šľahačkou, prípadne postrúhanou čokoládou.

  10. 10

    A takto vyzerá výrez torty.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia