10
porcií
porcií
100 minút
príprava
príprava
40 minút
na 185 °C
na 185 °C
Suroviny
Cesto : | |
7 ks |
|
7 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1/4 bal. |
|
2 PL |
|
Krém: | |
300 g |
|
1 l |
|
1 ks |
|
7 PL |
|
150 g |
|
Na ozdobu : | |
200 ml |
|
Postup
-
1
Bielky s cukrom dotuha vyšľaháme.
- 2
Po jednom pridáme žĺtky a šľaháme 5 - 10 minút do hustej peny.
- 3
Postupne pridáme múku, kakao, kypriaci prášok a olej.
- 4
Cesto prelejeme do formy v tvare srdca a vo vyhriatej rúre upečieme.
- 5
Pripravíme si krém. Cukor skaramelizujeme do svetlohneda a zalejeme ho polovicou mlieka. Karamel necháme rozvariť, potom pridáme vo zvyšnom mlieku rozhabarkovanú múku so zlatým klasom. Varíme 2 - 3 minúty na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
- 6
Do vlažnej kaše všľaháme maslo.
- 7
Upečený korpus pozdĺžne rozrežeme na 3 časti, naplníme karamelovým krémom a opäť zlepíme.
- 8
Krémom natrieme aj celý povrch i boky torty.
- 9
Tortu dozdobíme vyšľahanou šľahačkou, prípadne postrúhanou čokoládou.
- 10
A takto vyzerá výrez torty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu