Bábovka

ankha - bez fotkyankha, 1. februára 2013

Je tu síce veľa receptov na bábovku ale nedalo mi nepridať aj môj. Hodí sa pre mladé gazdinky rýchlo pripravené a ešte rýchlejšie zjedené. Zobraziť celý popisJe tu síce veľa receptov na bábovku ale nedalo mi nepridať aj môj. Hodí sa pre mladé gazdinky rýchlo pripravené a ešte rýchlejšie zjedené. :)

50 minút
na 160-180 °C

Suroviny

250 ml
2 ks
300 g
80 g
20 g
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 balíček
1 PL
 na vymazanie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme vajicia s vanilkovým aj hnedým cukrom.

  2. 2

    Odvážime si polohrubú muku a zamiešame do nej kypriaci prášok. Zmes jemne primiešame do tekutej zmesi. A pridáme lyžicu oleja.

  3. 3

    Polovicu cesta si dáme do misky a pridáme hrozienka a na kúsky pokrajanú čokoládu. Do druhej polovice cesta dáme kakao a nahrubo posekané lieskovce. Do formy dáme najprv biele cesto a potom kakaové. Pečieme 15minút na 180 °C znížime na 160 °C a dopekáme ešte 35minút.

  4. 4

    Tip: pre Vás čo môžete mliečné výrobky sa hodí namiesto mlieka šľahačková smotana (bude to také jemnejšie) no v tom píipade by som už olej nedávala.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia