Bylinková zmes na zemiaky

daniella9 - fotkadaniella9, 15. júna 2012
Bylinková zmes na zemiaky
Foto: daniella9

Ked som si raz pozrela zloženia korenia na zemiaky a zistila som, že všetky ingredience mám doma, rozhodla som sa skúsiť pripraviť si niečo Zobraziť celý popisKed som si raz pozrela zloženia korenia na zemiaky a zistila som, že všetky ingredience mám doma, rozhodla som sa skúsiť pripraviť si niečo podobné:-) Myslím si, že miešanie byliniek je niečo ako alchýmia:-) Inak, načo si koreninové zmesi kupovať, ked si ich môžete pripraviť doma? Vysypať ich zo sáčka je jednoduché pre každého, ale pripraviť si ich vlastnoručne, to je už iná vec:-) A inak ja mám rada dotyk s jedlom, takže to je další dôvod, prečo mi to tak učarovalo:-)

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetko, čo potrebujeme. Na foto mám len niektoré koreniny, ostatné som pridala neskôr. Neuvádzam presné množstvo, nechám to na každom, koľko toho použije:-) Ale čerstvých byliniek som dávala asi ak za 1 hrsť, papriku, oregano, rascu, soľ a korenie za 1 čl, cesnak 4 strúčiky a pár guličiek nového korenia.

    Bylinková zmes na zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    Bylinky si nasekáme na drobno.

    Bylinková zmes na zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Dáme ich do misky a pridáme ostatné korenia.

    Bylinková zmes na zemiaky - obrázok 3
  4. 4

    Podrvíme. Najlepšie v mažiari, ale kedže ho nemám, tak improvizujem s miskou a varechou:-)

    Bylinková zmes na zemiaky - obrázok 4
  5. 5

    Vznikne niečo takéto. Ked som ju pripravovala, krásne to voňalo:-)

    Bylinková zmes na zemiaky - obrázok 5

Diskusia k receptu

dandulka
Rovnaká zmes sa isto dá pripraviť aj so sušených byliniek. Ja ich skladujem v plátených vrecúškach a pridávam do jedla podľa toho čo varím.
daniella9
zaial som robila len druhýkrát, a vždy sa všetko minulo, tak som neschovala nič:-D
kuchticka
Ked robim bylinkovu zmes v lete pouzijem vsetko cerstve, teda i oregano (c. korenie a nove korenie nepouzivam, chute sa nedoplnuju dobre s cerstvymi bylinkami), pouzila by som salviu, alebo rozmarin namiesto korenia. Ale i tak mas spravny napad: nekupovat namiesane ked si to mozeme spravit doma a vieme co tam dame. Palec hore :-))
anykama
Ano v lete z čerstvých byliniek ,alle v zime nám stačia aj zo sušených vlastne nazbieraných.
daniella9
@kuchticka
používam zatial len to čo mám:-) a rozmarín mi rastie a mám ho máličko, tak ho nechcem hned ošklabať, rovnako aj šalviu:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia