Burger s avokádom

waldo88 - bez fotkywaldo88, 27. mája 2015
Burger s avokádom
Foto: waldo88

Chutný burgrový recept s nezvyklou chuťou.

1
porcia
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

130 g mleté
1 PL
1/2 ks
2 ks
1 PL
štipka
štipka
1 ks celozrnná
1 hrsť
1 ks červená
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej hmoty. Vytvoríme z nej placku tenkú asi 1,5 cm a v chladničke necháme na 30 minút stuhnúť. Medzitým si pripravíme avokádovú nátierku.

  2. 2

    Avokádo utlačíme vidličkou, pridáme na kocky nakrájané paradajky, posolíme, okreníme a dochutíme šťavou z limetky.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme olej, mäso dlhšie orestujeme z oboch strán, necháme asi 5 minút odpočinúť a potom posolíme.

  4. 4

    Žemlu rozkrojíme na polovice a na grile obidve časti otoustujeme z obidvoch strán.

  5. 5

    Na spodný diel žemle namažeme tatársku omáčku Hellmann‘s, naaranžujeme šalát, položíme mäso, niekoľko tenkých koliesok červenej cibule, navrstvíme avokádovú pomazánku a navrch položíme chrumkavý vrch žemle.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia