Foto: waldo88
Chutný burgrový recept s nezvyklou chuťou.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej hmoty. Vytvoríme z nej placku tenkú asi 1,5 cm a v chladničke necháme na 30 minút stuhnúť. Medzitým si pripravíme avokádovú nátierku.
- 2
Avokádo utlačíme vidličkou, pridáme na kocky nakrájané paradajky, posolíme, okreníme a dochutíme šťavou z limetky.
- 3
Na panvici rozohrejeme olej, mäso dlhšie orestujeme z oboch strán, necháme asi 5 minút odpočinúť a potom posolíme.
- 4
Žemlu rozkrojíme na polovice a na grile obidve časti otoustujeme z obidvoch strán.
- 5
Na spodný diel žemle namažeme tatársku omáčku Hellmann‘s, naaranžujeme šalát, položíme mäso, niekoľko tenkých koliesok červenej cibule, navrstvíme avokádovú pomazánku a navrch položíme chrumkavý vrch žemle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu