Bublanina/bábovka

violeta - fotkavioleta, 26. mája 2018
Bublanina/bábovka
Foto: violeta

tento recept mám od tety a pečieme ju už roky

45 minút
na 175 °C

Suroviny

5 ks
180-200 g
200 ml
100/80 ml/g
350 g
1 ks
5 ks
 štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Vyšľahať žĺtka s cukrom do peny, pridať vanilku a olej. Postupne pridávať múku, zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec jemne vmiešať sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali so štipkou soli. Môžeme pridať sušené hrozienka. Ak chceme aj kakaovú časť, tak pridať 1PL kakaa. Do bublaniny ovocie.

  2. 2

    Piecť na 175*C - 45 minút vo vymastenej forme alebo papierom vystlanom plechu. Funkcia: ohrev zhora+zdola, bez ventilátora!!!

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia