Anzac biscuits bezlepkové

irenaw - fotkairenaw, 15. januára 2012
Anzac biscuits bezlepkové
Foto: irenaw

Sľúbila som, že skúsim upraviť niektoré dobré keksíky na bezlepkovú verziu. Klasické Anzac keksy sú výborné, tak som skúsila práve tie. Podarilo sa lepšie, Zobraziť celý popisSľúbila som, že skúsim upraviť niektoré dobré keksíky na bezlepkovú verziu. Klasické Anzac keksy sú výborné, tak som skúsila práve tie. Podarilo sa lepšie, ako som čakala.

30 minút
príprava
15-17 minút
na 160 °C

Suroviny

suchá zmes:
1 šálka
1 šálka
3/4 šálky
1 šálka
1/4 šálky
tekutá zmes:
125 g
2 PL
2 PL
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Rúru dáme vyhriať na 160°C. Vo veľkej mise zmiešame suroviny na suchú zmes. Na miernom ohni roztopíme maslo a zlatý sirup. V pohári zmiešame vodu a sódu bikarbónu. Keď je maslo teplé vlejeme vodu so sódou. Spení sa to. Premiešame a odstavíme. Vlejeme do suchej zmesi. Dobre premiešame. Vznikne pomerne sypká zmes. Keď trošku postojí, lepšie sa s ňou pracuje. Rukou naberieme asi toľko ako vlašský orech a stláčaním spojíme do guľky. Aj keď sa to nezdá, drží to spolu. Trošku ich sploštíme a uložíme na plech. Pečieme 17-18 minút. Pri pečení sa mierne roztečú. Po upečení sú veľmi krehké, nehýbeme s nimi až do úplného vychladnutia. Čerstvo upečené sú tvrdé a chrumkavé, rovnako ako tie klasické. Časom zmäknú. Chutné sú oboje. Je ich asi 40 kusov.

  2. 2

    Tieto suroviny som použila.

    Anzac biscuits bezlepkové - obrázok 2
  3. 3

    Tieto pohánkové lupienky.

    Anzac biscuits bezlepkové - obrázok 3
  4. 4

    Zlatý sirup kupujem v Tescu (v oddelení cudzokrajná kuchyňa) alebo v Marks & Spencer.

    Anzac biscuits bezlepkové - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerajú pred pečením.

    Anzac biscuits bezlepkové - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo :O). Ak sa niektoré pri pečení zlepia spravte do horúcich nožíkom zárez a nechajte vychladnúť. Pekne sa oddelia.

    Anzac biscuits bezlepkové - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianna76
sú krásne, pohánkové lupienky používam do jogurtu, takto mám ďalšie využitie - dík a kokosové môžem



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia