Foto: irenaw
Sľúbila som, že skúsim upraviť niektoré dobré keksíky na bezlepkovú verziu. Klasické Anzac keksy sú výborné, tak som skúsila práve tie. Podarilo sa lepšie, Zobraziť celý popisSľúbila som, že skúsim upraviť niektoré dobré keksíky na bezlepkovú verziu. Klasické Anzac keksy sú výborné, tak som skúsila práve tie. Podarilo sa lepšie, ako som čakala.
príprava
na 160 °C
Suroviny
suchá zmes: | |
1 šálka |
|
1 šálka |
|
3/4 šálky |
|
1 šálka |
|
1/4 šálky |
|
tekutá zmes: | |
125 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 čl |
|
Postup
-
1
Rúru dáme vyhriať na 160°C. Vo veľkej mise zmiešame suroviny na suchú zmes. Na miernom ohni roztopíme maslo a zlatý sirup. V pohári zmiešame vodu a sódu bikarbónu. Keď je maslo teplé vlejeme vodu so sódou. Spení sa to. Premiešame a odstavíme. Vlejeme do suchej zmesi. Dobre premiešame. Vznikne pomerne sypká zmes. Keď trošku postojí, lepšie sa s ňou pracuje. Rukou naberieme asi toľko ako vlašský orech a stláčaním spojíme do guľky. Aj keď sa to nezdá, drží to spolu. Trošku ich sploštíme a uložíme na plech. Pečieme 17-18 minút. Pri pečení sa mierne roztečú. Po upečení sú veľmi krehké, nehýbeme s nimi až do úplného vychladnutia. Čerstvo upečené sú tvrdé a chrumkavé, rovnako ako tie klasické. Časom zmäknú. Chutné sú oboje. Je ich asi 40 kusov.
- 2
Tieto suroviny som použila.
- 3
Tieto pohánkové lupienky.
- 4
Zlatý sirup kupujem v Tescu (v oddelení cudzokrajná kuchyňa) alebo v Marks & Spencer.
- 5
Takto vyzerajú pred pečením.
- 6
Hotovo :O). Ak sa niektoré pri pečení zlepia spravte do horúcich nožíkom zárez a nechajte vychladnúť. Pekne sa oddelia.
- 2
Diskusia k receptu